Mattias Almeida -“…spelet är väldigt fysiskt, kanske lite för fysisk för min smak”

190308 Mattias Almeida under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 8 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

HIFs Mattias Almeida är, sedan månadsskiftet, utlånad till IFK Värnamo. AlltomHIF fick en pratstund med Mattias Almedia och tog tempen på den första tiden i Värnamo

Du har ju snart varit i Värnamo i en månad. Har du gjort dig hemmastad i staden?

Nej det kan jag inte säga att jag har haha, känns mer som jag har varit här i 2 veckor. Men måste säga att jag trivs än så länge. Dem dagarna jag är ledig åker jag ju hem till Helsingborg.

Hur har den första tiden med laget varit och har det motsvarat dina förväntningar?

Jag måste säga att jag har kommit in i laget riktigt snabbt och trivs väldigt bra i klubben. Det är ett gott gäng som är motiverade vilket gör att de blir bra matchning på träningarna. Jag hade en aning att det skulle vara såhär för jag hörde lite vilka spelare som spelade här innan jag kom hit så att det är som jag förväntade mig.

Du har noterats för två assist på två matcher och att ni vunnit en och spelat lika en. Hur tycker du spelet har varit i dessa två matcherna?

Tycker vi absolut förtjänade att vinna första matchen. Vi har spelat rätt bra dem första två matcherna och det är synd bara att vi har en vinst och inte två. Vi har många individuella spelare med olika egenskaper vilket jag tycker är väldigt bra för att skapa ett bra lag.

Vad är IFK Värnamos målsättning för 2019 och vad är din egna målsättning?

Nu kom jag hit rätt sent så har inte riktigt hunnit snacka vad vår målsättning är men jag tror vi alla vill satsa på att gå upp i superettan igen. Min egna målsättning är ju främst att spela så många matcher som jag kan men jag är ju även här för att hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt.

Hur tycker du nivån har varit i Division 1 Södra och hur taggad är du på att möta BoIS och Eskilsminne?

Nivån är ju inte riktigt samma som i den är i HIF och man märker skillnaden då spelet är väldigt fysiskt, kanske lite för fysisk för min smak. Jag gillar att rulla boll o jag tror vi e de enda laget som gör de i denna serien. De klart man är taggad att spela mot båda lagen. De många Skånelag med och man känner folk i dem flesta lagen som spelar i 1:an så de gör grejen lite extra kul att visa vem som är bäst.

Värnamo tränas av legendaren Jonas Thern som förhoppningsvis kan utveckla Mattias ytterligare under utlåningen Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

I Värnamo har du 94 legendaren Jonas Thern som tränare, Vad är dina första intryck av honom?

När jag först fick höra om Jonas så hade jag ingen aning vem de va. De var inte förrän min mamma berätta för mig vem de var. Detta va ju innan min tid men när jag fick höra om vad han åstadkommit så förstår man vilken ikon han är. Han är väldigt bra att snacka med spelare och han är väldigt skämtsam också. I och med att han själv var spelare så förstår han oss spelare väldigt bra.

Thern är ju även känd för att utveckla talanger som Claesson, Baffo, Sadiku och sonen Simon. Är det något speciellt som just han gör?

Det är förmodligen en fråga du får ställa till honom haha…Men han kan ge lite småtips då o då som hjälper ens spel.

Har du följt HIF från Värnamo och vad tycker du om inledningen?

Jag har varit på båda hemmamatcherna som spelats och missa tyvärr Häcken matchen men jag är positivt överraskad över inledningen. Många har ju tvekat på HIFs kompetens eftersom vi har många spelare som sägs är ”gamla” men HIF har lyckats motbevisa de ganska bra får jag säga. Men vi alla vet HIF är svårslagna på Olympia.

Vi önskar Mattias fortsatt lycka till under sin utlåning och kommer, givetvis, fortsätta att hålla ett öga på hur han utvecklas i Värnamo under säsongen

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*