Matchreferat och spelarbetyg – HIF – Halmstad BK

Det var ingen strålande insats av HIF under söndagen, men det räckte för att gå vidare från gruppen. Under morgonförmiddagen lottas kvartsfinalerna av Svenska cupen.

Förhållandena inför matchen kunde inte bli bättre. Vårvädret hade hittat till Helsingborg, det var blå himmel och solsken, det var gruppfinal och Skånes Stolthet spelade. Men det var HBK som startade matchen bäst och Helsingborg hade stundtals problem. De blåsvarta pressade väldigt högt, vilket saknades helt hos de rödblå, och det ledde till många felpass från HIF-spelarna under hela första halvlek. Men HIF skapade ändå en del lägen. Bland annat Anton Wede som vek in och sköt i den 15 minuten, men bollen gick strax över ribban, och Atakora som sköt ett lågt skott som målvakten räddade vid sin vänstra stolpe.

Halmstad spelade matchen igenom långa bollar bakom HIFs backlinje vilket ledde till farligheter. Junes Barny var ett ständigt hot för HIFs försvar där han fick ta ner allt för många bollar, alldeles för enkelt, i ytan mellan försvar och mittfält. Backlinjen uppträdde nervöst och hade vid flera tillfällen svårt att få undan bollen. Halmstad var det bättre laget i 44 minuter, men fotboll är inte alltid rättvist och i den 45:e minuten kom ledningsmålet. För HIF. Bollen studsade ut till Jere Uronen utanför straffområdet, som från cirka 30 meter klippte till ett ganska harmlöst skott. Bollen rullade fram mot högra stolpen där Stojan Lukic bara skulle ta emot den. Men målvakten tänkte antagligen redan på halvtidsvilan, då bollen slank rakt igenom händerna och in i mål. En riktig målvaktstavla som kom att avgöra hela matchen.

Spelarna firar efter Jere Uronens mål i första halvlek Foto: Ludvig Thunman
Spelarna firar efter Jere Uronens mål i första halvlek
Foto: Ludvig Thunman

I andra halvlek öppnade matchen upp sig och HIF blev bättre. Det obefintliga presspelet från första halvlek vaknade till liv och i och med det kom också chanserna. I 56:e minuten avlossade Uronen bössan igen, och denna gången rejält! Efter att publiken skanderat “skjut!” så sköt Jere ett hårt vänsterskott strax utanför straffområdet som tog i ribbans överkant.

Under andra halvlek hånades Halmstadmålvakten Stojan Lukic av HIF-fansen efter den tavla han stod för vid 1-0-målet. Bland annat fick han höra ”Finns bara en Stojan Lukic”, ”Vi vet du håller på HIF” och ”Du är en av oss, Stojan”. Trots nidramsorna spikade Lukic igen resten av matchen och istället var det Halmstad som kom med i målprotokollet. I 78:e minuten slog Viktor Ljung ett vänsterinlägg som nyförvärvet Kwame Karikari nickade i mål. Nu behövdes bara ett mål för att Halmstad istället skulle gå vidare och hallänningarna tryckte på mot slutet. Men det mesta blev till halvchanser och HIF kunde hålla undan. Matchen slutade 1-1 och i och med det vann Helsingborg grupp 8 på målskillnad och är vidare till kvartsfinal. En kvartsfinal som lottas i morgon förmiddag och som spelas nästa helg på bortaplan.

Jere blev matchhjälte och nu väntar vidare spel i cupen Foto: Bjarki Tordarson
Jere blev matchhjälte och nu väntar vidare spel i cupen
Foto: Bjarki Tordarson

Om det ska bli fler matcher i cupen för att så småningom nå finalen krävs en rejäl förbättring från HIFs sida. Spelet har hackat i två matcher i rad nu, presspelet är inte som det ska och det är alldeles för många felpass. Laget och ledarstaben har en del att fila på under nästkommande träningar till först och främst kvartsfinalen, men även matcherna framöver.

HIF – Halmstad 1-1 (1-0)

1-0 Jere Uronen (45), 1-1 Kwame Karikari (78)

Domare: Stefan Johannesson

Publik: 2 265 (Olympiafältets plan 10)


 

Spelarbetyg:

1. Matt Pyzdrowski – Har lite problem med spelet med fötterna, men agerade säkert i luftrummet och stod för en del bra räddningar.

—–

15. Emil Krafth – Bra med offensivt, men behöver förbättra defensiven. Byttes ut i andra.

29. Jesper Björkman – Underkänd. Dåligt samspel med Calle idag, såg svajig ut. Kan bättre.

2. Calle Johansson – Något bättre än mittbackskollegan även om Calle inte heller hade sin bästa dag.

28. Jere Uronen 2 – Gör avgörande målet, har bud på fler mål och bidrar mycket offensivt. Men även han hade lite problem defensivt.

—–

14. Lalawélé Atakora – Bäst i HIF idag. Försöker hela tiden, ständigt hot offensivt och utmanar.

5. Johan Mårtensson – Var inte sitt vanliga jag och hade det svårt mot den 18-årige talangen Eric Smith och King Osei Gyan.

19. Darijan Bojanic – Är en viktig del i HIFs offensiv men hade stora problem med passningsspelet. Många felpass denna eftermiddag. Byttes ut i andra.

10. Anton Wede – Springer mycket och kom ofta runt på sin kant. Men hände inte så mycket mer.

—–

42. Astrit Ajdarevic – Förvånansvärt osynlig. Föll stundtals för långt ner i banan. Visade sig mänsklig efter sina fina inledning i klubben. Byttes ut i andra.

18. Jordan Larsson – Hade svårt mot Halmstads fysiska mittbackar. Få riktiga målchanser. Borde kunna utnyttja sin snabbhet bättre.

—–

Inbytta:

7. Mattias Lindström – Spelade för kort tid för att betygsättas.

8. Victor Pálsson 2 – Kommer in och gör en gedigen insats. Tuff i duellspelet.

32. Gustav Jarl – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Övrig trupp: Daniel Andersson (mv), Alexander Achinioti-Jönsson, Mohamed Ramadan, Anton Kinnander

—–

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Magento extension developer offers services to enhance functionality
    of existing online stores by adding any desired feature. Forget about those primitive thumbnails with a description beneath because
    no-one wants to come back to Stone Age. A more complex path to
    take is to integrate the Drupal rendering engine into Magento: a tightly
    coupled architecture.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*