Måns Herrmann gästspelar med den holländska storklubben Feyenoord

Foto: Bjarki Tordarson
Måns Herrmann imponerade stort I testet mot Feyenoords U19 lag vilket ledde till ett proffskontrakt Foto: Bjarki Tordarson

Förra året var anfallaren nere hos Feyenoord och imponerade stort med fyra mål i en träningsmatch mot tjeckiskt motstånd. Nu får han chansen att på nytt visa upp sina färdigheter när holländarna bjudit ner honom på ett gästspel i tio dagar.

Måns Herrmann när man mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras. Foto Bjarki Tordarson
Måns Herrmann när HIF Akademi mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras
Foto Bjarki Tordarson

Du är på väg ner på gästspel hos Feyenoord, hur känns det för dig?

Det känns bra, det skall bli riktigt kul, det är min andra gång som jag reser ner där och det är något som jag sett fram emot mycket, det ger mig en ny erfarenhet.

Vem är det som skött kontakten med dem, du själv eller klubben?

Det är både och, Jan Mastenbroek från Feyenoord har jag haft en bra kontakt med, han har ringt och talat med mig men även med HIF såklart.
Det är ju inte jag själv som beslutar huruvida jag kan eller inte kan åka utan jag måste såklart få ett godkännande av HIF också.

Är det någon mer från Helsingborgs IF som skall ned och gästspela?

Nej, inte den här gången då är det bara jag som reser ner och gästspelar, men under höstlovet var Jordan Larsson och Yonathan Getachew nere, men eftersom vi spelade slutspel med U17 då så fick jag skjuta på det. Men nu reser jag ner och kommer att vara där och träna i tio dagar.

För drygt ett år sen var du där nere och visade upp dig, vad fick du för intryck av klubben?

Jag tycker att det är en mycket professionell klubb med en mycket fin historia. Klubben har fostrat många spelare som senare slagit igenom i Europa och blivit världsstjärnor. Dirk Kuyt, Robin Van Persie och Henrik ”Henke” Larsson för att nämna några. Dem har en liten förkärlek till blonda svenska anfallare eftersom John Guidetti hade en mycket lyckad period i klubben.

Sa klubben någonting då om vad de hade fått för intryck av dig?

Ja, dem var väldigt nöjda med mig och de sa direkt att dem ville ha ner mig redan i januari igen för ett nytt provspel. Sen när vi mötte dem i en träningsmatch i somras pratade tränaren Roy Makaay med mig och sa att dem tror mycket på mig nere i Holland och det kändes såklart jättebra att få höra det.

Har dem haft någon kontakt med dig under fotbollssäsongen mer än när Roy Makaay pratade med dig i somras?

Ja, dem ville att jag skulle komma ner och spela en cup med dem i somras fast det fungerade inte med mitt schema med HIF, men vi har haft en bra kontakt och dem gillar mig där nere. Om jag någon gång skulle lämna HIF så är Feyenoord förmodligen dit jag skulle gå, det är en bra klubb som fostrat många världsstjärnor och det känns som ett bra första steg att gå till den ligan.
Men det känns inte aktuellt förrän jag har kommit upp i HIFs A-lag känner jag.

Vad har du för förhoppningar med detta gästspel?

Framförallt att utvecklas som människa och fotbollsspelare samt att få lära mig nya saker. I Feyenoord finns ju Roy Makaay som tränare och han var väldigt framgångsrik som fotbollsspelare själv, han gav mig många bra tips senast och det hoppas jag att han kommer att göra nu också.

Har du haft några tankar på att bli ungdomsproffs i Europa?

Ja, absolut har jag haft det, under den här säsongen innan det blev klart vad som skulle ske nästa år så fanns Feyenoord med som ett alternativ men nu tänker jag efter det här gästspelet satsa allt i HIF nästa år då jag ingår i akademilaget.
Jag vet ju om att ifall man kommer upp till A-laget så är det helt och hållet upp till en själv sen och det är en chans som jag känner att jag vill ta.

Lycka till!

Tack så mycket!

Gästspelet inleds imorgon och varar i tio dagar, vi kommer  hålla er uppdaterade kring hur det går för Måns i Holland här på Allt om HIF.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Kul för honom! Verkar vara en förnuftig påg dessutom, som ser fördelen att stanna kvar i Sverige tills man spelat A-lagsfotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*