Måns Herrmann: ”De har framfört att de är imponerade”

Foto: Bjarki Tordarson
Måns Herrmann imponerade stort I testet mot Feyenoords U19 lag vilket ledde till ett proffskontrakt Foto: Bjarki Tordarson

Anfallstalangen Måns Herrmann befinner sig just nu och gästspelar för den holländska storklubben Feyenoord, de första dagarna har gått bra för sextonåringen som hunnit träna fyra gånger med laget.

Måns Herrmann när man mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras. Foto Bjarki Tordarson
Måns Herrmann när man mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras.
Foto Bjarki Tordarson

Hur har de första dagarna varit där nere?

De första dagarna har varit väldigt bra. Jag har fått lära mig mer om staden Rotterdam och fotbollsmässigt har det fungerat väldigt bra, det har varit kul.

Har klubben tagit emot dig bra?

Absolut det har dem. Jag har fått träffa klubbens sportchef, Martin van Geel, som välkomnade mig bra och jag känner några av spelarna i laget sedan jag var här senast så det har fungerat riktigt bra.

Var bor du under gästspelet?

Jag bor i en jättestor byggnad där flera av A-lagsspelarna bor. Det är typ som ett hotellrum fast lite större, det ligger nära centrum och ute vid vattnet så det är jättefint. Jag har även en svensk kompis, Micha, som bor några våningar upp.

Hur många träningar har du gjort med laget sen du kom ner?

Jag har gjort fyra träningar nu, det skulle ha varit fem men en träning fick ställas in på grund av vädret.

Hur mycket tränar de om dagarna?

De tränar ett hårt pass om dagen vilket jag tycker är väldigt bra.

Vad har du och tränarna pratat om?

Mycket fotboll, de har berömt mig mycket och berättat en hel del om klubben i sig, hur dem arbetar och så vidare. De har framfört att de är imponerade.

Vad är den största skillnaden på ungdomsfotboll i Holland och Sverige?

Framförallt tempot och hur tekniska alla spelarna är nere i Holland. Här finns det inget annat än fotboll och det uppmärksammades mycket när jag kom hit för att träna med dem. Man märker verkligen hur stor fotbollen är för dem. Men skillnaden är kvalitén på spelarna och det är väl därför tempot blir bättre också.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*