Måns Ekvall – En ny mittfältsmotor?

I oktober förra året fick han pris som årets HIF Akademi-spelare. Nu, i januari, kommer han in på Olympia efter en träning med A-laget. Han heter Måns Ekvall, är född 1995 och är en av Helsingborgs IF’s kanske bästa talangspelare. Jag tog ett kort snack med honom för att se hur han ser på framtiden i klubben.

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam, Christoffer Andersson, Elias Andersson och Måns Ekvall under gårdagens träning.
Fotograf: Bjarki Tordarson

 

Hur känns det att ha fått priset som årets HIF Akademi-spelare?
– Det känns oerhört kul, jag är stolt. Det är ju första gången ett sådant pris delas ut så jag är oerhört glad.

Det är ju verkligen ett bevis på att klubben har förtroende för dig, hur känner du för Helsingborgs IF?
– Det är otroligt kul att de känner så, man gör ju allt för HIF, man önskar ju framgång både för sig själv och för klubben. Så det är kul, jag gör ju allt för min egen utveckling men också för klubbens utveckling.

Du har tidigare jämfört din spelstil med Ardian Gashis, hur ser du på möjligheterna att få spela bredvid honom?
– Ja jag vet inte. Det är rätt så stor konkurrens på mittfältet och det vet vi ju om, sen kanske det är någon före men jag gör allt vad jag kan, varje träning, för att få den platsen.

Vad tror du krävs av dig som fotbollsspelare för att ta klivet upp till A-lagstruppen?
– Rätt inställning framförallt, och att visa viljan. Sen måste jag jobba hårt för laget och visa mina kvaliteter som spelare.

Nu är vinteruppehållet över, hur hårt har du tränat under vintern jämfört med hur träningen ser ut på sommaren?
– Ja, det blir ju inte riktigt lika mycket träning nu som under sommaren men vi har haft Saluten och Royal Golden Cup så då har vi tränat en hel del. Men det gäller att man håller igång och springer hemma och så.

Vinterkylan har kanske precis börjat men snart går vi mot varmare tider och fotbollssäsongen är bara några veckor bort. Jag och många andra ser fram emot att åka land och rike runt för att se HIF spela, och vem vet, kanske dröjer det inte länge innan vi får se Måns dominera på mittfältet. 

 

bbl_simon_sanden 

1 kommentar

  1. Gärna för mig, om än Rasmus Lindgren är en ännu större favis hos mig – kommer fortfarande ihåg hur han “åt” upp sina motståndare i träningsmatchen mot FCK i fjor, så hoppas på en repris från hans eller Måns sida på lördag mot FCN!

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gått – Vecka 4 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*