Måltjuv på HIFs radar

Enligt uppgifter till AOH så är HIF intresserad av den nigerianske anfallaren Oke Akpoveta. Akpoveta gjorde sig ett namn i seriekonkurrenten Frej där han noterades för 11 mål under vårsäsongen.

Oke Akpoveta är född 1991 i Warri, Nigeria. Den 177 cm långe forwarden kom till IK Frej i Februari 2016, dit han varit utlånad från danska Lyngby IK. Dessförinnan hade han hunnit spela i två andra danska klubbar, Brönshöj och Bröndby. Mellan det gjorde han även en sejour i Azerbajdzjanska Ravan Baku. Moderklubben är dock Warri Wolves I Nigeria.

I Frej levererade ”Åke” omgående och noterades för 11 mål på 16 matcher. När Dalkurd kom viftande med ett kontrakt så var möjligheten till att nå Allsvenskt spel större men i Borlängeklubben har Akpoveta aldrig funnit sig tillrätta utan det blev bara ett enda mål (i cupen mot Täby) på de 13 matcher han fått spela. 

Mest troligt återvänder Akpoveta till Danmark där bla Sönderjysk ska vara intresserade. Är anfallaren sugen på en tredje klubb i Superettan sägs HIF vara intresserad. Dock handlar det om ett lån av spelaren som fortfarande tillhör Dalkurd.

Enligt uppgifter är dessutom ”Åkes” lillebror på provspel med BoIS så det kan ju bli en riktigt familjetillställning i Nordvästra Skåne framöver

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*