Målkameror införs till VM 2014 – Nu är vi på rätt väg!

Idag meddelade FIFA att målkameror kommer börjas att användas i både Confederations Cup 2013, samt VM i Brasilien nästa år. 

Detta bör ju vara rätt väg för att skapa rättvisa?

Debatten om målkameror inom fotbollen har pågått i många år. FIFA har stretat emot, men efter ytterligare en kontrovers i VM 2010 då Englands Frank Lampard berövades ett mål mot Tyskland svängde det internationella fotbollsförbundet.

Ett test av målkameror genomfördes vid klubblags-VM i Japan i december och enligt FIFA var försöket lyckat.

hif_aik
Ur matchen mellan AIK-HIF där ett solklart mål blev bortdömt!

Förhoppningsvis kommer detta försök i VM bli lyckat och att det sedan sprider sig till all fotboll framöver.
Vi minns ju fortfarande HIF:s match mot AIK där bollen var åtminstone en halv meter innaför mållinjen, men målet dömdes bort. Rent hypotetiskt kostade det bortdömda målet, samt en hel del andra kontroversiella domslut, HIF en högre position i förra årets allsvenska.

Men personligen tycker jag inte man ska nöja sig där. Det finns fortfarande en hel del att göra för att få så rättvis fotboll som möjligt. Dels bör samtliga bollar vara av samma märke samt samma material och egenskaper. Och naturligtvis ska vi inte glömma bort;
Fotbollen ska utspelas på likadant underlag för samtliga lag!

bbl_fredrik_ymer

2 kommentarer

  1. För mig att det var två olika slags tekniker man kollade upp: en som påminde om tennisens Hawk-Eye och en med sensorer i boll och längs målramen – någon aning vilken det blev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*