Linde debuterar

Foto: Samone Falkman

I morgon är det dags för match på Olympia. Sista matchen innan man börjar riva för ombyggnaden till Olympias nya skepnad. Då gör ännu en spelare Allsvensk debut i HIF. 

Det blir en debut i sista hemmamatchen för säsongen när Andreas Linde går in mellan stolparna istället för Pär Hansson som har halsfluss och inte kan spela. Vilket gör att Daniel Andersson går in som andremålvakt. Även Darijan Bojanic kommer stå över matchen då han har en känning i magmuskulaturen. Positivt för HIF är att Victor Pálsson är tillbaka efter avstängningen.

Foto: Samone Falkman
Andreas Linde debuterar i säsongens sista hemmamatch.
Foto: Samone Falkman

Karl-Gunnar Björklund hoppas att Göteborg får sota för den tama HIF insatsen mot Falkenberg och säger till HIF.se “Vi blev lite förnedrade uppe i Göteborg i somras och förlorade stort. Nu har vi möjlighet att ge vår hemmapublik en sista happening och jag hoppas alla tar den chansen. Det har sett väldigt bra ut i veckan och jag vet att killarna är revanschsugna efter matchen mot Falkenberg.”

Göteborg kämpar för att behålla den Europaplats man just nu har och kommer med May Mahlangu samt skytteligaledaren Lasse Vibe för försöka vinna även detta mötet. “Honom (Vibe) får vi nog hålla ett extra öga på. Han är nog hetast i Sverige just nu och det är klart att det blir en utmaning för vår backlinje och för hela vårt lag. Men jag tror ändå att vi ska bromsa bollarna fram till honom.” säger Karl-Gunnar Björklund.

Matchtruppen:
2. Johansson, 5. Mårtensson, 7. Lindström, 8. Pálsson, 9. Simovic, 10. Santos, 11. Smárason, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 31. E. Andersson, 35. D. Andersson.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*