Lennartsson: “Vi ska vinna matchen”

211106 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Värnamo och Helsingborg den 6 november 2021 i Värnamo. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0127

Som vanligt fick AOH en kort pratstund med huvudtränare Jörgen Lennartsson inför morgondagens match mot Västerås. En poäng räcker för att säkra kval. Men Lennartsson går för seger imorgon:

” – Vi har hungriga och beslutsamma spelare som vet vad det handlar om. Vi har inga tankar på att kryss räcker, vi ska vinna matchen det är det mindsetet som vi har, av många olika anledningar.”

Samtidigt öppnar han även för förändringar baserat på matchbilden…

“Skulle det vara så att det är tio minuter kvar och står 1–1 exempelvis såklart att vi får skruva på det då och skruvar lite på balansen i laget såklart. Men utgångspunkten är att vi går för en seger.”

På AOH:s fråga om vad Västerås hotar med blir svaret följande:

” – De har fått in bland annat lån, som Ali [Taha] från Örebro. Han är en väldigt vass och lite rörlig släpande forward som är väldigt snabb och han dyker upp egentligen överallt på planen, han har en ganska fri släpande forwardsroll. Det kommer vara väldigt viktigt att vi har kontroll på honom. Han är deras farligaste vapen, sen är de ganska starka i inläggspelet där de har Björndahl [Erik] också är ju väldigt stark i inläggspelet.”

Truppläget är ungefär likadant som för en vecka sedan, nämligen att bäde Ravy Tsouka och Rasmus Jönsson är borta. Förhoppningen från HIF-håll är dock att de båda kan vara med i ett eventuellt kvalspel. Wilhelm Loeper som återhämtat sig från sjukdom spelar eventuellt inte hela matchen.

AOH kan precis som vanligt berätta om startelvan imorgon och den ser ut som följer:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Charlie Weberg, Casper Widell, Bödvar Bödvarsson – Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Benjamin Acquah, – Wilhelm Loeper, Dennis Olsson – Anthony Van Den Hurk.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*