HIF:s starka form i augusti månad innebar pris för huvudtränaren Jörgen Lennartsson, som tar hem utmärkelsen för månadens tränare i Superettan.

Ett framgångsrikt augusti, under vilken HIF plockade fyra segrar och ett kryss, gjorde att Skånes Stolthet kunde bita sig fast i den absoluta toppen av Superettan. Huvudtränaren Jörgen Lennartsson, som var nominerad till månadens tränare tillsammans med Kristian Haynes i Trelleborg samt Robin Asterhed och Jonas Thern i IFK Värnamo, verkar ha börjat få ordentlig koll på saker och ting och belönades välförtjänt för det.

I juryn som röstar för utmärkelsen sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riks- och lokalmedia. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen, därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses. Vinnaren får sedan 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Juryns motivering till valet av Lennartsson: ”Helsingborg har börjat plocka poäng i en rasande fart med fyra segrar och ett kryss i augusti. Jörgen Lennartssons lag har haft sex olika målskyttar under månaden och samtidigt bara släppt in ett mål, i en av de två derbysegrarna mot Landskrona BoIS.”

Vi på AlltOmHIF är naturligtvis oerhört glada över HIF:s framgångar och Lennartssons del i det hela. Vi riktar därmed ett stort grattis till Jörgen för den prestigefyllda utmärkelsen!

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Föregående inlägg Thörn: ”Ettor och Nollor”
Nästa inlägg Inför HIF-Trelleborg ”Det måste vara ok att bänka spelare som inte verka vilja ge allt för laget”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: