Lennartsson får sparken av Elfsborg

Elfsborg meddelar idag att tränaren Jörgen Lennartsson har fått sparken, ersättare blir VM-hjälten från 1994 – Klas Ingesson. 

Foto: Bjarki Tordarson
Anders “Taco” Svensson får en ny tränare till nästa år.
Foto: Bjarki Tordarson

Efter de dåliga resultaten i allsvenskan och den dåliga inledningen på Europa League äventyret har klubben tagit beslutet att sparka Jörgen Lennartsson med omedelbar verkar. Tills vidare kommer Klas Ingesson träna och leda laget.

– Vi kom fram till det i styrelsemöte i morse. Vi vill göra en nystart. Vi har grunnat på det ett tag inför 2014 och i den nystarten vill vi byta chefstränare, säger Bosse Johansson till fotbollskanalen.

Lennartsson, med ett förflutet som tipselittränare i Helsingborgs IF, tillträde som huvudtränare i Elfsborg inför säsongen 2011 och lyckades vinna allsvenskan med klubben säsongen därpå.

– Det fanns ingen anledning att dra ut på det för att ge teamet tid att förbereda sig och sedan hoppas vi att det får en kortvarig effekt, fortsätter Johansson.

Foto: Bjarki Tordarson
Från förlusten på Olympia!
Foto: Bjarki Tordarson

Skälet till avskedet är utan tvekan besvikelsen över att laget för närvarande ligger på en sjätteplats i allsvenskan och tycks missa ”medaljplats” för första gången på sju år. Hans efterträdare blir Klas Ingesson som sedan tidigare finns i organisationen, Peter Wettergren fortsätter sitt uppdrag som assisterande.

Huruvida Ingesson med sin tidigare sjukdom kommer klara av att träna ett allsvenskt lag permanent har klubben inget svar på idag, men den här handlingen ger dem andrum att värdera alternativen bättre.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*