Lennartsson: “Det är ett avbräck”

210926 Helsingborgs Anthony van den Hurk deppar när han tilldelas rött kort från domare Martin Strömbergsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Öster och Helsingborg den 26 september 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0067

Som vanligt fick AOH en kort pratstund med Jörgen Lennartsson inför morgondagens match. Den här gången inför morgondagens match mot Norrby.  

Frustrerande förlust sist, hur agerar man som tränare för att få in energi i laget igen?

” – Allt det vi gjorde idag. Energisparande, energigivande, glädjemässiga saker. Men samtidigt så har vi förlorat någon match innan och innan denna hade vi åtta raka utan förlust så det är “Part of the game” och hantera en förlust.”

Dagens träning var just väldigt lättsam sådan med en längre period av kvadraten samt en avslutstävling på slutet som gick i lekfullhetens tecken. Någon startelva inför imorgon kunde inte urskönjas.

På en rak fråga om just matchen mot Öster svarar Jörgen Lennartssn följande:

” – Jag tycker kanske att vi slarvar bort en del bra kontringslägen, där vi har en del riktigt bra lägen att göra mål i en del omställningar.

“Defensivt så har de väl en målchans när vi trycker på som de spelar vägg förbi två och skjuter utanför, där var det nära 3-1 men annars vet jag inte om de hade så jättemycket mera målchanser.”

Inför matchen mot Norrby är Anthony Van Den Hurk avstängd då han drog på sig ett rött kort mot Öster sist.

” – Anthony är våran skyttekung, gjort flest mål i serien och vår ordinarie lagkapten så det är klart att det är ett avbräck självklart. Det är ingen spelare som har hans kvalitéer i den fasen då han har gjort flest mål.”

Dock ser Jörgen Lennartsson styrkan i lagets bredd:

” Samtidigt är det som så att de senaste fyra matcherna tror jag det är där vi har haft spelare borta på olika sätt och vi har klarat det bra. Vi hade Bödvar avstängd mot Bois och Emil kom in och gjorde det bra, Ravy respektive Charlie har varit avstängda och då har Casper kommit in och gjort det bra. Loeper blev avstängd till matchen efter AFC mot Trelleborg och då klev Benjamin in och gjorde det bra [Dennis Olsson spelade från start, AOH:s anmärkning]. Så vi har tacklat avstängningarna hittills på ett bra sätt så jag är väldigt trygg i att vi kommer göra det igen. Vi har ju som sagt Karjalainen som har relativt liknande egenskaper som Anthony.”

Viktor Lundberg är även han avstängd men i övrigt är truppläget gott. Det är bara de långtidsskadade Victor Göransson och Jakob Voelkerling Persson som saknas. Charlie Weberg är tillbaka från avstängning och är med i truppen igen, även Victor Blixt får en plats bland de spelare som åker upp till Borås.

Norrby då, vad kan du säga om dem?

” – De är aggressiva. fembackslinje, tre aggressiva, tuffa löpstarka forwards där framme. Starka duellspelare, ganska mycket djupledshotande spelare. Ett bra lag som varit en överraskning i den här serien, topplag. Det blir en intressant utmaning som alla andra matcher i den här serien.”

Matchen mot Norrby börjar imorgon klockan 19.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*