Leifs funderingar

3-0 helt fantastiskt.

***

Vad ska man tycka om Finnbogason? Är mer kluven till honom än till Razak Omotoyossi och det säger en del.

***

Fast det är lättare att stava till Finnbogason.

***

Sett sätt, enda ända. Svenskens största problem.

***

Vilket mål av Christoffer Andersson. Men var verkligen passningen menad till honom?

***

Snyggt mål av Nordmark. En snygg passning som egentligen var alldeles för dålig. Men det blev ju mål ändå, så vad spelar det för roll.

***

Inte konstigt man gör mål när man skjuter på allt. Trots att lagkamrater har bättre lägen. Skärpning där både Finnbogason och Lindström.

***

Missade stora delar av slutet då jag låg och rullade på golvet och skrattade röven av mig (ROTFLMAO så ni yngre förstår) när Finnbogason hade mage att klaga på att Atta tog ett skott istället för att passa honom. Lev som du lär.

***

Skillnaden på Santos och Finnbogason? Santos tittar efter medspelarna INNAN han får bollen. Finnbogason först då han inte själv har ett avslutsalternativ.

***

Passningen till Christoffer.. nog var den menad för Santos?

***

Mycket gnäll på Finnbogason men jag ville ge honom en etta. Men på sätt och vis var han värd en femma. Utelämnar nog honom i betygssättningen i fortsättningen.

***

Accam är klar men inte klar och förhandlingar pågår med tre klubbar och Accam ska inte vara klar med sitt personliga kontrakt även om det påstås att han är det. Faktum är att han “gillar” HIF:s officiella på Facebook enligt uppgift. (Och att det verkligen är hans profil som gjort det och inte någon skum person som brukar härja på bl a E-zine.

***

Nedsparkningen av May (vid utvisningen) var fulare än de påhopp vi blev utsatta för av Sarajevos liar.

***

Enligt avtal är Sunderland förpliktat att spela med bästa möjliga lag på lördag. Undrar om HIF också är det? Känns som att May kanske behöver vila en vecka efter alla påhopp.

***

Loret Sadiku. 

***

Det är på gränsen till löjligt när man förväntar sig det spel av Pär Hansson som han levererar i varje match. Atta och Hansson ordinarie i landslaget tack.

***

Att ge May en trea är snålt, men vi vet ju att han kan SÅ mycket mer.

***

En vecka till nästa match. En match som börjar 18.00. Blir tufft för en del att hinna till matchen tydligen. Men det är svårt med tider. Tror inte någon vill konkurrera med den i mina ögon löjliga supermatchen på Ullevi. (Den sålde ju slut på några timmar, 40000 biljetter). Nu sänds den ju dessutom i TV så frågan är om 18.00 innebär färre åskådare än om den legat samtidigt som “Supermatchen”. Roligast är ändå de tappra som tagit sig till Polen en vardag. Och sedan gnäller för att matchen hemma börjar en timme tidigare än vanligt…

***

Henrik Strömblad, en ganska kompetent kommentator men vid bytet av Sörum yrade han mer än lovligt.

***

Saknar ni Björn Hedman kommenterar han badminton på Svt nu under OS. Ja det gör han ju även om man inte saknar honom.

***

3-0 borta innebär att vi är oerhört nära åtminstone Europa League. Hur nära? Ja tänk er en tennismatch där du har 6-0 i tiebreak, du står framme vid nät och måttar för den avgörande smashen.

***

Om ni har någon fråga till Åge, så ställ den i kommentatorsfältet. Plockar ut minst en av frågorna som ni kommer med!!

 

 

4 kommentarer

  1. Åge: Hur ser du på framtiden? Vill du fortsätta träna HIF, eller är det ett uteslutande korttidskontrakt?

  2. Såg endast andra halvlek men måste säga att jag blev förvånad över det svaga motståndet men också imponerad över den koncentration och det spel som HIF bjöd på. Verkligen roligt att få uppleva. Fråga till Hareide: Status och värdering av Rachid som verkar fast på bänken? Denna seger ger oss ett andrum vi behöver men förstår fortfarande inte varför HIF inte kunde bjuda upp till en bättre kamp mot Norrköping? Kul att se hur stabil Wahlstedt kan vara liksom den återerövring av mittfältet som Gashi o May gjorde! HIF:s viktigaste länk? Javisst ska Atta o Hansson provas i landslaget och Chrisse måste börja vårda sina passningar.

  3. Å Gashi kan nog behöva plåstras om lite också då han fick ta emot mycket stryck – kanske läge för Nordmark/Lorent på mitten mot Sunderland? En fråga till Åge från mig: hur nära är William Kvist en utlåning då han inte fått många chanser i år? Kanske spel nu på lördag och vilken är hans bästa position i laget enligt Åge: på topp eller lite släpande offensiv roll så han fyller på från mittfältet…

  4. Fråga till Åge: Vilket är viktigast? Att komma till gruppspel i CL i år eller att hamna på en plats i allsvenskan så att det blir Europa-spel även nästa år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*