Leifs funderingar

Det är snart dags för den obligatoriska förlusten. Häcken borta är svårt i normala fall och under hösten har de visat en fantastisk form och vi blivit extremt straffade för varenda litet misstag av ledare,spelare eller domare.

Under de 44 år som jag följt HIF har jag aldrig upplevt något liknande. Närmast är väl 2009 med alla skador som förföljde oss men nu i år är det sjukt. Domarmisstagen som blir avgörande är så många att man nästan blir konspiratorisk. Det började redan mot TNS borta. Regelrätt mål döms bort. Celtic hemma handlade det om hörnor som blåstes av för ruff. Okej, det kan väl hända en gång eller två men FYRA av fem hörnor blåstes av. Minst tre av dessa totalt felaktigt. När sedan Celtic gör mål på hörna i slutdelen av matchen och den föregås av en rejäl regelvidrighet som inte beivras så är det klart man funderar.

Inte blev det bättre av att vi åkte på ett offsidemål och blev blåsta på en straff i returen. Men nåja, sånt jämnar ju ut sig över en hel säsong. Sägs det.

Detta blir man inte helt övertygad av när man sedan följer resten av säsongen. Situationerna är plockade ur minnet varför det definitivt finns läge att varna för att det finns fler och att jag kanske kommer ihåg fel vid något tillfälle…

AIK borta. David Accam gör 2-0. Detta missar assisterande. I och för sig kan jag inte klandra assisterande att han inte hinner med Accam i den något överraskande spelvändningen men ändå. Värre var att vid ställningen 1-1 så frispelas Nikola Djurdjic. Assisterande vinkar felaktigt. Snabb spelvändning leder sedan till AIK:s segermål. Irriterande.

Dags för ny Europamatch. Denna gång mot Levante. Vi åker på en billig frispark som dessvärre Gashi inte kan släppa. Inte heller May har koncentrationen uppe och vips är det 1-0. I den matchen ska vi ha två straffar och dessutom ska Accam inte vinkas av. Nu börjar man se ett mönster… Detta avslutas (förhoppningsvis) med kalabaliken i måndags mot MFF. Felaktig hörna leder till 1-1. Och en hands på Wilton Figueiredo släpps. Helt felaktigt. Vän av ordning hävdar säkert nu att MFF också skulle ha haft en straff men så ser jag inte på det. Albornoz inlägg skjuts upp på Mays hand. Ingen straff. Stoffes inlägg skjuts från ett större avstånd, Wiltons arm pendlar inte en millimeter (vilket betyder att antingen har Stoffes boll inte träffat eller så håller Wilton armen spänd och det är ju så han gör. Det är solklar straff varje dag i veckan. Utom måndagar då tydligen.

Nu ska vi inte hänga upp oss på domarna. De har det inte lätt och även om vi straffats oerhört hårt har vi i mångt och mycket oss själva att skylla. Någonstans blir det fel när man vid varje mål som uppkommer efter en hörna så är Alejandro Bedoya den som missat eller står närmast…

Nya tag i kväll. Själv bojkottar jag matchen även på TV. Det är dags att ansluta till Daniel Perssons upprop mot Canal Plus. Förlåt CMore. Canal Plus gjorde en fin pudel när man slutade sända matcher 12.30 på helgerna för att deras andra matcher skulle kunna sändas. (Nu blev de ju av med dessa serier så det var kanske inte så svårt). När man bytte namn så började man återigen med att flytta matcher. Bedrövligt. Hoppas att många med mig gör samma sak för det är inte ok att tv styr matchtiderna. Det var det inte 2009 när man krockade med hockeyn och HIF tvingades, efter lottning(!) spela mot AIK kl.18… Och det är det inte nu.

 

Mina funderingar kommer i fortsättningen inte komma i samband med matcherna. Förhoppningsvis kommer Åge- dagen efter tillbaka efter dagens matc dock.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*