Inför med Schwarz: “Energin ska ligga på vårt spel”

Ikväll möter HIF guldstridande BK Häcken på Rambergsvallen klockan 18:00, en match som än så länge fått mest uppmärksamhet på grund av den tidiga speltiden. Men fokus bör ligga på att vinna varje match och denna är inget undantag, om man vill vara med om platserna i Europa så är det verkligen sista chansen ikväll.

 

Hej Stefan, några dagar mellan matcherna här bara, hur har ni laddat batterierna?

Nä, det är bara att köra på. Det var en lugnare dag dagen efter, i tisdags, man går igenom lite taktiska bitar och förbereder sig på det viset istället. Vi känner oss mycket förbereda inför ikväll.

Domsluten tycks inte gå er väg i år, hur påverkar det spelare och ledare mentalt när domarna håller en så dålig nivå som de gjort i år?

Vad domarna gör är ingenting som vi kan göra något åt utan försöka påverka det som vi kan påverka, dvs vårt eget spel och inte lägga någon energi på domsluten. Den energin ska vi lägga på spelet istället och avgöra matcherna på egen hand.

Ikväll möter ni Häcken som imponerat stort i år och är på allvar med i guldstriden, hur väl känner ni till deras sätt att spela fotboll?

Det är ett bra lag som spelar en mycket bra fotboll med mycket speed och rörlighet, det kommer att bli en intensiv match för bägge lagen. Båda sidorna måste göra en toppen insats idag för att få ett bra resultat med sig, vi ska göra en bra prestation och få ett bra resultat med oss från matchen. Det är motiverande att möta dom på bortaplan, men vi ska gå in med hundra procent som alltid och vinna dueller och spela en bra fotboll.
Vad ska ni göra för att gå vinnande ur dagens match?

Det är viktigt att vi håller ihop laget i vårt försvarsspel, inte ge de några utrymmen och arbeta som en enhet i kollektivet. Sen måste vi hota dom med våra offensiva spel, våga utmana och göra allting till fullo.

Får vi se några förändringar i laget?

Vi har tittat på några delar men jag tror att det kommer bli i stort sett detsamma laget som mot Malmö. Men där finns spelare som kan spela på flera positioner och det är en positiv sak för oss tränare, vi överväger allt in i det sista. Men det kommer att bli en tuff match där det garanterat kommer att bli byten under matchens gång.

Slutligen, lycka till!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*