Leifs funderingar

 

 

 

 

 

 

Det gick ju vägen. 4-0 med bud på mer. Kul anfallsfotboll också. Blandat med bra positionsspel i försvaret.

***

Fjärde raka klockrena Baffoinsatsen. Inte mycket att snacka om.

***

Jag tillhör dem som hävdar att Sörum fortfarande har mycket att tillföra HIF men för tillfället räcker det inte till att ta plats i anfallet.

***

Hemmamatch och lag som backar hem. Då får Accam ingen nytta av sin snabbhet. Ändå gör han ett mål och fixar en straff (som skulle ha varit två).

***

Den mest solklara straffen på Olympia sedan Örebro blev blåsta för några år sedan när Björck rev ner en ÖSK:are utan åtgärd från Jonas Eriksson såg vi idag. Visst, det kan vara svårt för domaren att se den i djupled (om den träffar fot eller boll) men assisterande måste ju hjälpa till i så fall.

***

Två gamla HIF:are i Sundsvall. Oscar Berglund och Marcus Danielsson. Deras bästa spelare tillsammans med Holster och i viss mån Emil Forsberg. Ändå 0-4. Och det var inte orättvist.

***

Det har diskuterats rätt mycket om Åge och Conny. Personligen ser jag hellre HIF spela som vi gjort de senaste matcherna än att tråkspela hem 1-0-matcher. Missförstå mig inte, det var en del bra matcher även under Conny men det är ändå roligare med anfallsfotboll.

***

Erik Edman, Jere Uronen, Loret Sadiku, Walid Atta, Alejandro Bedoya och Thomas Sörum. Vilken bänk! Fast Walid och Jere kommer ju självklart ta ordinarie tröja.

***

Två plumpar i protokollet har Stefan och Åge. Norrköping hemma och Djurgården borta. Under den senaste perioden har vi, stundtals, visat upp det bästa spelet sedan 1999/2000. Tyvärr har vi inte orkat hela matcher. Men det kommer med att spelarna kommer tillbaka.

***

Rachid Bouaouzan. När vi spelar offensivt är han väldigt bra. Och idag drog han på sig ett gult och tre frisparkar. Hellre det än att som mot Elfsborg strunta i defensiven.

***

Nicola Djurdjic står numera på fyra mål även om kommentatorn gjorde sitt till för att ta bort släggan mot DIF.

***

Levante på torsdag. Har försökt skaffa TV4 Premium. Fullständigt omöjligt. Blir att streama. Kanske det går att fixa med en resa till Hannover. Jobbar på det.

***

24 september. Vinst där och europaspelet är nära.

***

I morgon får gärna AIK och Djurgården dela på poängen

5 kommentarer

  1. Håller med till 100% angående Åge vs CK. HIF ska alltid bjuda på en positiv fotboll och så var inte fallet under långa perioder när CK/PO satt vid rodret. Visst, de vann matcher och titlar men nu har vi fått ta konsekvenserna av deras ledarskap. Missförstå mig inte, Conny är och förblir en legend men hans filosofi passar inte i HIF ur ett långsiktigt perspektiv.

    Ang. EL: alla HIF:s och AIK:s matcher ska väl sändas i TV4-Sport?

  2. Leif o Sebinho. Jag förstår inte hur ni har tittat på HIF under Connys tid? Jag håller med er om hur det såg ut i våras men dessförinnan spelade HIF en riktigt fin och attraktiv fotboll där hela laget var delaktiga i den framgång som Conny o PO skapade för HIF. Efter att Åge kom har spelet minst sagt varit upp och ner och det är väl först nu som det sett spännande ut men glöm inte att samtidigt har Åge varit delaktig i att laget missat CL samt guldspurten.

  3. Håller klart med Matjord i fickan här. Vi vann skitmatcher borta med 1-0 med Conny, och vi låste likaresultat med en sjukt stark defensiv med hela laget. För närvarande har vi inte alls den styrkan utan antingen gör vi ett mål framåt till och vinner eller så tappar vi allt… Igår mot GIF var vi mycket stabila och det var glädjande men de fem förlusterna innan det var matcher där vi inte stod i mot som med Conny och P.O. Hoppas det blir mycket bättre nu.

  4. Kan bara hålla med Canigga & Matjord – visst skoj när HIF spelar snyggt & gör mål men vinner hellre titlar 10 av 10 gånger med 1-0 segrar än upplever att man bara är nära hela tiden som t.ex. under Bosse Nilssons andra sejour i rödblått – dessutom spelade HIF i sina bästa stunder mycket attraktiv fotboll under Conny/P-O:s ledning, precis som under nuvarande tränarskap eller Bosses för den delen med en stor & viktig skillnad: det gav resultat i form av titlar!

    Hjälp av assisterande? Vågar man väl inte hoppas på sen AIK-matchen… Det är hög tid att införa något av följande: 2-dommarsystem, “Hawk-eye” systemet fast fotbollsanpassat eller målkamera i den ordningen enligt mig vad som är bäst för fotbollens utveckling – förutom att HIF alltid vinner för då är det som bäst -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*