Låt inga idioter förstöra festen

Ikväll är det bäddat för fest på Olympia och jag hoppas verkligen att det blir en fotbollsfest! Jag önskar av hela mitt hjärta att inga idioter förstör festen utan att ger oss en härlig match som avgörs på planen.

Jag hoppas också att alla supportrar – oavsett vilket lag de håller på – nöjer sig med att försöka bära fram sitt lag till seger och inte kastar bort onödig energi på motståndarnas supportrar. Det vill säga jag vill inte ha något bråk vare sig på eller utanför arenan.

Alla ni som säger att ni hatar Malmö ska ha i åtanke att MFF är den motståndare som det är allra skönast att besegra! Derbyna är årets höjdpunkter i allsvenskan och utan dem blev det så mycket tråkigare.

Jag vet minst en HIF-are som ”älskar” MFF och det är kassören. Eller kanske rättare uttryckt så älskar han vad hemmamötet med Malmö betyder i inkomster.

Jag är också övertygad om att alla spelare, med ett riktigt HIF-hjärta, ser fram emot derbyna med en fantastisk känsla.

Det enda jag funderar över är när det är roligast att vinna ett derby? Är det inför en fantastisk hemmapublik – eller är det borta? Tror jag håller på det första alternativet trots att det möjligen är en större prestation att vinna på bortaplan.

Trots att HIF lyfte sig rejält i cupsemifinalen och mot alla odds lyckades vinna i Malmö så är det ingen tvekan om att gästerna får gälla som favoriter ikväll. Roar Hansen har verkligen ingen tur i år, med skador och avstängningar.

Det har visserligen inneburit att unga talanger fått chansen och gjort det riktigt bra, men stabiliteten infinner sig inte när tränaren inte kan välja spelare efter form och tvingas till ändringar i varje match.

HIF har dessutom i år en ganska tunn trupp som innebär att skador på nyckelspelare ställer till det.

Jag kommer att sakna Gashi ikväll. Allt talar för att det här kommer att bli en match med hög intensitet och där behövs en ”terrier” som norrmannen.

Samtidigt är jag övertygad om att spelarna som får förtroendet i startelvan och på bänken kommer att vara heltaggade och verkligen ge allt.

Men lika viktig är den tolfte spelaren. ”Han/hon” kan bli tungan på vågen ikväll.

Inte för att jag tror det hjälper men jag vill ändå vädja till er som gillar att elda bengaler på läktaren – skit i det idag. Så länge det bara leder till onödiga extrautgifter för favoritlaget är det bara dumt.

HIF behöver alla inkomster för att kunna förstärka laget i sommar. Jag tror nämligen att årets säsong kan bli tvärtom 2013. Det vill säga en taskig start och en härlig forcering i höst.

Samtidigt hoppas jag på motsatt utveckling för kvällens motståndare…

bbl_roland_nordqvist

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*