Inför Skånederbyt

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam lovar att snurra bort MFF:are även under vårsäsongen. Foto: Bjarki Tordarson

Ni vet vad det gäller. Olympia. Helsingborgs IF. Malmö FF.

Foto: Bjarki Tordarson
Spring David Accam ifrån Malmö även ikväll?
Foto: Bjarki Tordarson

Egentligen behövs inte mer än så sägas. Alla vet förutsättningarna. Malmö leder serien efter sju omgångar. Helsingborg ligger på en elfteplats. HIF vann mötet i Svenska Cupen i Malmö för en vecka sen med 0-2. Båda lagen är drabbade av avstängningar i backlinjen. HIF har tre spelare borta på grund av skada.

Det är egentligen allt som behöver skrivas. På de korta raderna finns förutsättningarna och tändvätskan. Det som borgar för ett riktigt hett Skånederby. Till och med vädergudarna verkar med oss. Regnigt större delen av dagen men det finns chans att det spricker upp lagom till matchen.

Roar väljer att tona ner den taktiska framgången semifinalen i Svenska Cupen innebar. “Man ska inte överdriva det taktiska. Vi vet ungefär vad MFF är bra på och vad vi måste se upp med. Men vi kan inte heller bara tänka på vad MFF är bra på, utan vi måste hitta svagheter i deras spel och jämföra det med våra styrkor. Till syvende och sist – det lag som får ut mest prestation av varje spelare avgör ändå.” säger tränaren till HIF.se

16.00 öppnar The Tivoli portarna för HIF-supportrar som vill ladda upp. Från 17.00 är vi på Allt Om HIF på plats. Men det viktigaste klocklaget är ändå 20.00, det är då domare Jonas Eriksson sätter pipan i munnen och Skånederbyt drar igång inför ett fullsatt Olympia.

Matchtruppen
3. L. Sadiku, 7. M. Lindström, 10. Á. Santos, 13. A. Achinioti-Jönsson, 15. E. Krafth, 21. C. Andersson, 22. A. Linde (mv), 23. D. Nordmark, 24. A. Kinnander, 25. D.avid Accam, 26. P. Larsson, 27. M. Ekvall, 28. J. Uronen, 29. J. Björkman, 30. P. Hansson (mv), 31. E. Andersson, 32. G. Jarl, 33. D. Svensson, 55. A. Khalili

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*