Kul att spöa stockholmare!

Stockholmare är bra att ha, främst till att spöa på fotbollsplanen!

Så skrev jag i min allra första krönika här på AOH. Efter att HIF nu mött de tre stockholmslagen både hemma och borta i allsvenskan och dessutom AIK även i cupen är det bara att summera: Fem segrar och en oavgjord i allsvenskan och en seger i cupen. Hyfsat facit får man väl säga?

Visst har det varit lite snack kring enskilda händelser i några av matcherna, men i historieböckerna är det bara resultaten som räknas.

Det kunde för övrigt ha varit full pott. Hemmamötet mot Djurgården blev ju lite speciellt där HIF trots en utvisning höll på att vända underläge till seger men där det svängde rejält på slutet. I måndagens match mot AIK var åskådare, media och spelare ganska överens om att AIK hade förtjänat både en och tre poäng. Låt mig då påminna om att det är målen som räknas! Det spelar ingen roll om man spelar gudomlig fotboll men inte lyckas göra fler mål än motståndaren. Det har också snackats vid flera tillfällen om domarinsatser, men sådant brukar jämna ut sig i längden. Apropå det så tycker jag nog att Pavey borde ha fått sin nionde varning, när han gjorde ner Sundin i andra halvlek. Å andra sidan kunde Joel ha fått ett gult och straff emot sig när han kopplade livtag på Bangura i inledningen.

Nu väntar Gais och i den matchen är HIF storfavoriter, baserat dels på lagets tabellplacering och dels på hemmafacit i år.

Göteborgslagen har varit lite jobbigare i år. HIF har en vinst och en förlust mot Häcken, en vinst och en oavgjord mot IFK och i vårens möte med Gais blev det mållöst. Nästan allt talar dock för att det ska bli seger på lördag. Alexander Gerndt gör come-back och är naturligtvis lika hungrig som Erik Sundin var när han fick ersätta Gerndt på Råsunda.

Jag tycker att det vore kul att få se dem båda i startelvan. Kanske är det dags att vila Mattias Lindström, som verkat lite sliten på sistone? Rachid gjorde tydligen (enligt Expressen)  ingen succé när han fick hoppa in i Stockholm men det var kanske inte så konstigt. Han behöver nog matchträning och därför ser jag gärna även honom från start på lördag.

Conny har ju haft förmånen att kunna starta med nästan samma manskap genomgående, men det har också inneburit att en del spelare blivit väldigt slitna. Det kan vara läge att spela ut pokerhanden den här omgången! Jag tror att HIF är starkare än Gais på nästan varje position även om Conny luftar några som inte varit ordinarie i startelvan.

Det kan bli ledarskifte i tabellen igen eftersom MFF garanterat kommer att få de tufft mot Trelleborg.

Men även om det roliga inträffar så finns det ingen anledning att ta ut något i förskott. Tittar man lite framåt så är jag ganska orolig för HIF:s bortamatch mot Elfsborg. Egentligen så gillar jag Elfsborg och deras tränare Magnus Haglund är en trevlig prick som jag träffade förra året i Borås när han och övriga ledarstaben hade julfest. Men det innebär inte att jag vill att de ska förstöra HIF:s chanser till guld.

Skulle HIF däremot vinna den matchen så tror jag att vägen till serieseger ligger öppen och klar.

3 kommentarer

  1. Helt underbart att slå 08:or. Finns inget skönare än vinster mot MFF och sedan AIK. HIFs tränare gör ett fantastiskt jobb!
    Håller med Roland om att Borås Arena inte passar HIF, men om vi vinner den matchen ser det mycket ljust ut!
    Ärligt talat, Magnus Haglund borde få sparken, laget har inte vunnit något på länge med en trupp som Haglund själv har valt och han verkar få mycket av det han önskar i spelarväg.
    Forza HIF!

  2. Måhända att Haglund är trevlig. Men han har fått de ekonomiska hjälpmedel som krävs för att han ska bygga det lag han vill. Köpte Jawo för ca 12 Mkr och killen får inte ens spela. Nja, det tycker jag inte låter försvarbart ur en ekonoms öron…

    Roland, dina avsnitt med Telia-reklam är odödliga, fantastiskt bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*