Kristoffer Schönbeck: “Vi vill upp i Allsvenskan”

Inför Damernas premiär mot Landskrona Bois fick AOH en lång pratstund med Damernas nya Tränare Kristoffer Schönbeck. 

Premiär på Fredag, hur känns det?

” – Äntligen! Äntligen är det verkligen. Precis som du sa här innan så försäsong… Det har varit en av de längsta försäsongerna man har varit med om och kanske kommer vara med om så ordet är verkligen äntligen”

Hur har försäsongen varit, jag tänker just på att ni har tränat i mindre grupper, hur har det varit att få ihop gruppen när ni har tränat på det sättet?

” – Det har varit otroligt märkligt. Ibland har det känts som att man nästan har fokuserat mer på restriktioner än att faktiskt få jobba med fotboll. Det har varit Åtta och Åtta grupper, det har varit restriktioner innan och efter träningarna och vad du får göra utanför. Man får inte byta om på plats och så vidare.”

” –  För oss har det varit ännu mer unikt. Vi har en trupp som inte har känt varandra. Några har spelat med varandra men för de flesta är första gången man träffas. Det var under Åtta och åtta grupper och det var också fortfarande provspel. Så första var det väldigt nytt, men samtidigt var det också väldigt mycket energi, det är nytt och många vill visa upp sig.”

Märker du på tjejerna att det verkligen betyder något, HIF är ju en storklubb?

” – Det gör man. Det märktes ju på första dan, de fick komma in här på Olympia och då märkte man direkt att det var stort för dem och när de fick reda på att vi ska spela mot Landskrona först här och sen på Olympia mot Hittarp.”

” – Sen så är dem i en process där man som man själv är, där när man kommer till Helsingborgs IF så är det mycket större och det är många saker man inte alltid tänker på. Att du har klubbmärket du alltid representerar, både på och utanför planen. Där finns andra bitar man måste tänka på: Att det du gör som person det är det som klubben står för. Och i Helsingborgs IF som är en storkklubb med en otrolig tradition så har allt du gör en större betydelse. Det är en process de börjar komma in i mer och mer och ha förståelse för.”

Malmö startade ju upp sin damverksamhet förra året och sprang nästan hem den serien helt överlägsna. Hur mycket jobbar ni med dem mentala bilderna, att det ska vara höga krav samtidigt att inte tänka “Nu ska vi slå dessa med 10,11-0”?

” – Det är ju så… Det finns alltid en skillnad på hur Malmö FF gick till väga och hur vi gick till väga. Jag tror de flesta vet hur de gick till väga och det finns en annan väg vi har valt att ta. För oss handlar det om att bygga upp en hållbarhet kring detta. Vi är väldigt tydliga: Vi vill upp i Allsvenskan. Det är det långsiktiga målet. Att ta oss dit är en långsiktig process. Sen vill vi ta ett steg detta året och det är att vinna denna serien och det är vi väldigt öppna med.”

Vågar du dig på att tippa matchen?

” – Jag kan väl bara säga som så att, för det tror jag över allting: Vi kommer vinna matchen, det tror jag på. Sen så kan jag inte säga i siffror. Men jag tippar att vi vinner matchen och det tror jag stenhårt på att vi kommer vinna matchen.”

Intervjun ovan är såklart bara ett utdrag från den långa intervjun som gjordes i AOH-Podden. Vill du höra Hela den drygt 28 minuter långa intervjun där Kristoffer Schönbeck pratar om Glädjen över att representera HIF, Framtidsprojektet på Damsidan och spelarna att hålla utkik för under året kan du såklart lyssna på Podden i spelarna nedan. Trevlig Lyssning!

https://shows.acast.com/AOH-Podden/aoh-podden-7-varen-lindstrom-och-schonbeck

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*