Gigovic från start i “nya” U21-landslaget

Armin Gigovic Foto: Johan Lilja

Armin Gigovic lämnade HIF för ryska Rostov under 2020. Mittfältarens framfart i det ryska laget har nu inneburit en plats i den svenska U21-truppen och spel mot Finland senast.

Armin Gigovic blev som bekant nyligen uttagen i den svenska U21-truppen, i Poya Asbaghis första trupp som förbundskapten. Det rör sig om en träningsmatch mot Finland och en EM-kvalmatch mot Luxemburg i denna uttagning, och under torsdagen gick den första av dessa matcher av stapeln.

‘Gigo’ startade när Sverige tog emot Finland denna torsdag. Det blev dock bara 45 minuter för mittfältaren, då Asbaghi valde att byta ut hela nio spelare i halvtid. Matchen slutade 2-0 till Sverige efter mål av Manchester United-talangen Anthony Elanga, son till den gamle MFF:aren Joseph Elanga.

Nästa match spelas den 8 juni när Luxemburg som sagt väntar, på hemmaplan, i inledningen av EM-kvalet. Sveriges grupp innehåller Bosnien, Montenegro, Irland, Italien och just Luxemburg. En andraplats i kvalgruppen är det minsta kravet för att få chansen att ta sig till U21-EM 2023 som spelas i Rumänien och Georgien.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*