Kristoffer Schönbeck: “Otroligt mycket känslor”

210604 Helsingborsgs tränare Kristoffer Schönbeck under fotbollsmatchen i Division 4 Sydvästra Skåne mellan Landskrona och Helsingborg den 4 juni 2021 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0058

Igår utklassade HIF:s Damer Bois med 7-0. Direkt efter matchen fick AOH:s Anthony Thörn en pratstund med Huvudtränare Kristoffer Schönbeck om intrycken och känslorna under fredagen.

Vad säger du om matchen idag, om du får summera den från början till slut?

” – Som vi trodde egentligen. Mycket känslor, otroligt mycket känslor. Märkte det på tjejerna i början och vi visste att det skulle bli så, det blev hattigt och det var svårt att nå ut.”

Det såg nervöst ut i början…

” – Det blev nervöst och det förstår jag fullständigt. Det är premiären och det är första gången med 11 mot 11, den otroliga inramningen, Hela dagen egentligen med uppsluttningen när vi åkte iväg. Jag förstår tjejerna.”

Hur var det och ha publiken här?

” – Otroligt kul. Jag såg bara på tjejerna när de firade med dem… Otrolig glädje. Framförallt också när de slöt upp inne på Olympia också. Det betyder otroligt mycket.”

Förändringarna under matchens gång, var de planerade?

” – Vi hade pratat om det. Vi ville vara aggressiva och vi ville egentligen vara uppe mer och pressa än vad vi gjorde. Vi hade svårt och nå ut, vi var lite stressade och hade pratat om att vi isåfall tar vi hem det och sätter oss lite mer kompakt och det får man väl säga att det funkade bra.”

Du har pratat om att du vill ha en aggressiv fotboll, när du kollar tillbaka på matchen känner du att fick ut det, eller är det något du vill jobba vidare på?

” – Man kan väl säga att vi vill vara aggressiva både när vi går upp och pressar och när vi går lägre. Idag fick vi inte ut det när vi pressade, det märkte vi direkt. Det blir lite mycket känslor, vi kom lite sent in och hittade inte trycket med varandra och det var första gången vi spelade 11 mot 11. Istället kunde vi gå lägre och vara aggressiva och det tyckte jag vi lyckades fullständigt med i denna matchen och därifrån kunde vi också göra sex… eller blev det sju mål till slut? (Skratt)”

(Skratt) Sju blev det till slut. Ditt mittförsvar… Oerhört stabilt. Vad kan du säga om de två?

” – De gör det jättebra. Den ena är rutinerad och den andre är lite yngre. De kompletterar varandra väldigt bra. De har Edman där bak som pratar med dem hela tiden och jag tycker försvaret hela matchen känns otroligt tryggt. De gör det väldigt bra.”

Jag tyckte att ni ibland blev lite stressade och kanske sköt iväg bollen lite ofta, var det också något ni pratade om? För i andra halvlek kändes det som att ni fick lite mer trygghet ute på banan…

” – Ja, så är det aboslut. Det är som så… Vi ville ha mer boll, det är inget snack om saken. Vi vill kunna etablera spel på ett helt annat sätt. Man såg hur matchen skulle bli och man märkte lite av det. Vi tog ett beslut och vi är nöjda med det beslutet men självklart kommer vi jobba vidare med vårt egna spel. Vi kommer se om matchen och gå igenom den i lugn och ro. Sen förhoppningsvis färväntar jag mig och tjejerna också att för varje match som går kommer det bara bli bättre och bättre.”

Om en vecka så är det premiär på Olympia, vad kan du hälsa supportrarna och vad ser du fram emot just i den matchen?

” – Jag tror ingen vill missa detta. Det är nytt, det är fräscht, det är något som ska vara under lång tid och hållbart. Det finns otroligt många härliga profiler i detta laget, så jag tror inte man vill missa detta laget heller. Det är ett lag där man kan få se det ena och det andra. Härliga profiler. Sen får man inte glömma att hela denna dagen är grym för Helsingborgs IF och regionen men även för alla Flickor som såg denna matchen så betyder det otroligt mycket att se de 500 personer som är här idag. Trycket vi har här idag, trycket vi har innan… Vi har en premiär på Olympia om en vecka. Det betyder extremt mycket för oss, men det betyder också extremt mycket för alla unga tjejer.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*