Adam Eriksson om jakten på en ny klubb: “Det stod klart ganska snabbt att det skulle vara svårt att hitta något i allsvenskan”

190916 Djurgårdens Fredrik Ulvestad faller i kamp med Helsingborgs Adam Eriksson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg den 16 september 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Adam Eriksson lämnade HIF under vintern som gick efter fem år i klubben, och nu är ytterbacken klubblös. I en intervju med FotbollDirekt pratar han om de senaste månaderna, jakten på en ny klubb samt livet efter fotbollskarriären.

” Jag har tränat och hållit igång. Jag har tränat med en klubb här i Helsingborg och kört lite på egen hand och egentligen siktat mot den här sommaren då. Det var mycket som hände i januari-februari-mars, fram och tillbaka. Sedan när det till slut inte blev någonting där, då insåg jag att april-maj kommer nog vara ganska lugna månader och att man får sikta mot sommaren. “

Blev du överraskad att det inte blev någon ny klubb i vinterfönstret?
” Det är klart att jag hade hoppats ha en klubb klar redan i vintras eller i våras, men jag och min agent hörde oss för både i Sverige och utomlands. Det stod klart ganska snabbt att det skulle vara svårt att hitta något i allsvenskan, då de flesta allsvenska klubbar inte behövde en vänsterback. Mitt och min agents fokus blev då att kanske hitta något utomlands istället. Det var diskussioner med ett par klubbar i olika länder. Det var nära några gånger men det träffade inte helt rätt. Då kände jag personligen, att jag hellre väntar till sommaren än hoppar på något som inte känns helt hundra. “

Adam Eriksson är en spelare med över 140 allsvenska matcher på meritlistan. Det är en rutinerad ytterback som över hela karriären klarat sig mycket bra gällande fitness och skador också, vilket borde göra honom intressant för en del klubbar. Samtidigt är han nu över 30 år, och karriären går sakta mot sitt slut.

” Det är klart det finns ett cv där. Sedan kan man vända på det också: Det finns en del klubbar jag har pratat med,  som har sagt att de söker lite yngre spelare. Jag är kanske ingen spelare man värvar för att sälja vidare om två-tre år, utan jag är väl en spelare som ska in och prestera och höja laget direkt. Det är lite olika också vad klubbar söker. Men det är klart, ett cv har jag och förhoppningen är att någon klubb känner att jag skulle passa bra in. “

Hur ser du på kommande fönster… du har aldrig spelat utomlands, är det lockande?
” Det hade varit kul att testa något nytt, en ny fotbollskultur, ett nytt land. Sedan om det är Norge, som är ganska likt Sverige… men bara en sådan grej hade varit kul att testa. Man inser att fotbollskarriären inte är så lång, så det hade varit kul. Sedan tycker jag att allsvenskan är en fantastisk serie, så skulle det dyka upp något i allsvenskan hade jag inte tvekat på det heller. Men det hade varit kul att testa något år eller två i ett annat land och se hur fotbollen funkar där.”

Eriksson är även utbildad civilekonom med ett civilt jobb på deltid. På så sätt sitter han inte sjön om fotbollskarriären skulle ta slut, men viljan att satsa vidare på fotbollen är trots det fortfarande väldigt stark.

” Jag känner verkligen att jag är sugen på att köra några år till inom fotbollen. Samtidigt är jag inte rädd för den dagen då fotbollskarriären är slut. Jag har min utbildning, jag har ett civilt jobb vid sidan av. Jag kan någonstans se fram emot den dagen också, och tror att jag kan hitta väldigt roliga och spännande grejer att göra efter fotbollskarriären. “

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*