Kreida och Tsouka fick fulla 90 i VM-kvalet

210212 Vladislav Kreida under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Igår var såväl Ravy Tsouka som Vladislav Kreida igång för sina respektive landslag. Trots storförlust, för Estland, kom HIFs mittfältare undan med äran i behåll…

Sverige, och Emil Krafth, i all ära men om vi vänder blicken mot våra nuvarande HIFare så fick såväl Ravy Tsouka som Vladislav Kreida 90 minuter i sina respektive landslag.

För Tsoukas del så spelade han högerback när Kongo-Brazzaville spelade 1-1, mot Namibia när VM-kvalet inleddes. Sin vana trogen drog försvaren på sig ett gult kort i den 65:e minuten

För Vladislav Kreidas Estland blev det, som väntat, en tung kväll i hemmamötet med Belgien. Estländarna tog dock ledningen redan i den 2:a minuten men drygt 20 minuter senare växlade Belgien upp tempot efter att Hans Vanaken utjämnat till 1-1.

Slutresultatet skrevs till 5-2 och Estland står därmed utan poäng efter tre spelade matcher. Kreida då? Jo, det blev 90 minuter från hans centrala mittfältsposition och HIFaren, som har det kämpigt i klubblaget, kunde, trots förlusten, kvittera ut det högsta betyget bland hemmaspelarna. Kanske kan det förbättra på självförtroendet inför återkomsten till Olympia