Krafth tillbaka i startelvan

En ny utmaning väntar för Emil I Bologna Foto: Samone Klinteberg

Emil Krafth har fått sparsamt med speltid i Serie A på senare tid. Men under söndagen var högerbacken åter med i startelvan. Då tog Bologna sin första seger på tre matcher.

Emil Krafth lämnade HIF sommaren 2015 för ett utlandsäventyr i Italien. Högerbacken skrev då på ett femårskontrakt med Serie-A klubben Bologna

Sen dess har det blivit 39 framträdanden i klubben, där 23-åringen den här säsongen fått ganska sparsamt med speltid i klubben.

Strax innan fönstret stängdes spekulerades det i om Krafth skulle lånas ut för att få kontinuerlig matchning. Förutom en del italienska klubbar talades om spel i bla Bundesligan. Högerbacken valde dock att stanna kvar och slåss för en plats.

Idag var Krafth, som aspirerar på en plats i VM-truppen, tillbaka i startelvan i hemmamatchen mot Sassuolo – då hans främsta konkurrenter på högerbacksplatsen Ibrahima Mbaye och Adam Masina båda var avstängda efter utvisningar senast.

Det började dock inte jättebra för svensken, då han var inblandad i Sassuolos kvitteringsmål strax före halvtid. Krafth fick oturligt bollen på sig i straffområdet och lyckades inte rensa undan, innan Khouma Babacar tryckte in bollen i nät.

Men Krafth skulle ändå få anledning att fira. Lagkamraten Erick Pulgar gjorde nämligen mål på en frispark två minuter före full tid, vilken stod sig matchen ut. Efter segern klättrar Bologna upp till en tolfteplats i Serie A.

Starten var den förre HIFarens första i ligan sedan den 6 januari

Källa: AB

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*