Korta spelarkommentarer från Väsby United – HIF

Efter matchen fick Allt Om HIF möjlighet till några korta intervjuer med spelarna. Jag valde Daniel Andersson, Rasmus Jönsson och René Makondele. Daniel och Rasmus var något av matchens förgrundsfigurer, Daniel med sin avgörande räddning i första halvlek och Rasmus med 2 mål. René Makondele fick spela större delen av matchen som forward och jag var nyfiken på att höra hur han såg på de olika positionerna.

René Makondele var först ut och var glad över segern:
– Det satt långt inne, men vi var det bättre laget. För att vara helt nöjda måste vi förbättra passningsspelet. Det måste bli snabbare.

Hur är det att spela anfallare jämfört med mittfältare?
– Det blir mer samarbete med Henke som anfallare. Många lag ligger lågt med sin backlinje, så det är svårt att hota i djupet. Istället försöker vi ofta med en lång boll för att trycka ner backlinjen något och sedan använda ytorna som uppstår framför.

HIF:s försvarsspel ser lite annorlunda ut i år, är det något ni pratat särskilt om?
– Ja, det har vi. Hela laget, men kanske särskilt yttermittfältarna, hjälper till mer bakåt.

Match igen på onsdag. Känns det i benen med det täta matchandet?
– Nej det är inte så farligt ännu. Nu fokuserar jag på återhämtning, att vila och äta rätt.

Därefter gav Daniel Andersson sin syn på matchen:
– Det gick väl hyfsat idag, men vi kan bättre.

Och för egen del, det var ju första matchen för dig i år?
– Ja, det var min första tävlingsmatch, så det är klart att jag var sugen. Jag känner att jag är i form och är redo.

Du hade inte mycket att göra långa stunder, men hinner ändå med ett par kvalificerade räddningar idag. Det måste ha känts skönt?
Jo det är klart. De hade ett skott i första och får på ett riktigt vasst skott vid stolproten. Det är en skön räddning att göra.

Hur förberedde Bosse er på denna match? Var det annorlunda jämfört med Allsvenska matcher där matchbilden nog ser väldigt annorlunda ut?
– Det är klart att det är skillnad att spela mot allsvenskt motstånd. Bosse hade inga särskilda instruktioner inför matchen, utan vi fick allmän information. I grunden har vi redan vårt sätt att spela som vi alltid försöker utgå från.

Läktarna på Vilundavallen var i det närmaste fyllda men det enda som hördes var spelarna som ropade på varandra. Inte minst Daniel Andersson.
– Vi måste snacka mer med varandra. Jag kommunicerar mycket med min backlinje. Det är sån jag är, jag snackar mycket.

Det är inte utan att jag anar att det sista är sagt med glimten i ögat och en passning avseende en tidigare artikel jag skrev om Daniel och en artikel i Expressen. Härlig självdistans!

John Cooper har redan återgett Rasmus Jönssons kommentarer.

John Cooper och jag kommer att försöka bevaka kommande Stockholmsmatcher med intervjuer. Är det någon särskild spelare ni vill att vi skall prata med? Vilka frågor vill ni vill att vi skall ställa?

Till sist skall jag förtydliga att ovanstående är sammanställt från mina i vissa fall mycket kryptiska anteckningar. Att lyssna, skriva och tänka ut följdfrågor samtidigt kräver mer simultankapacitet än jag besitter. Uttalandena ovan är knappast ordagrant återgivna, men återger ändå rätt väl vad som sades.

Allt Om HIF tackar Daniel, Rasmus och René för att de ställde upp. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*