Konkret förslag till förbättring när det gäller tvångsbussningen

Den senaste tiden har diskussionerna inför derbyt tagit en hel del tid av både supportrar och media.
Riskerna för att inramningen av derby matchernas  karaktär skulle skadas var total när klubbar, polisen  och skånetrafiken plötsligt beslutar om att supportrar tillhörande bortalagetska “tvångsbussas” till matchen.

Idag har representanter från klubbarnas supporter grupperingar träffats för att ta fram ett hållbart och konkret förslag som en förbättring på den plan som klubbarna har lagt fram – tvångsbussningen.

“Malmösupportrarna vill med eget tåg från Triangeln ta sig till Helsingborg och hållplats Maria Station för att därifrån ha en gemensam marsch kortaste vägen från stationen direkt till bortainsläppet vid Olympia. Helsingborgs supportrar kommer i gengäld kunna röra sig fritt i centrala Helsingborg och Knutpunkten utan konfrontationer.

Vi ser givetvis att det ska finnas möjlighet att kunna åka med buss till matcharenan likt förslaget men att detta är ett frivilligt beslut. Det kommer gynna alla parter då personer med rörelsehinder e.t.c. kan ta sig direkt till arenan och slippa marschvägen. Vi underlättar även för alla supportrar som väljer att ta sig till arenan med bil eller via kollektivtrafiken på annat sätt. Dessa ska inte lida för tidigare incidenter i samband med derbymatcherna.

Vi tittar framåt och önskar en derbyfest där alla supportrar har lika värde och rättigheter och vi står upp för våra respektive klubbar, Malmö FF och Helsingborgs IF!

Undertecknat av grupperingarna,
 Bortom Sans (HIF), Supras Malmö (MFF), Kärnan (HIF), MFF Support (MFF), Frontline (HIF), True Rockers (MFF), Sundsbusarna (HIF), Rex Scania (MFF) och HH05 (HIF)

Hela artikeln hittar du på: http://www.bakgatan.se/v3/2012/09/09/konkret-forslag-for-forbattring-av-resa-till-derbymatchen-hif-mff-2012/ 

1 kommentar

  1. Väl talat – det måste bli en frivilligt baserad lösning det här med busstransport! Faran är annars att vi drabbas av samma sak inför nästa års bortaderby då jag skulle behöva jäkta hem efter jobb, för att hinna med tåg UPP till H-borg och sen ta buss därifrån NER till Malmö ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*