Klubben förärade Granen med ett nyinstiftat stipendium

210914 Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist framför ståplatsläktaren när han tackas av efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Trelleborg den 14 september 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0115

Pricken över i:et hade varit tre poäng. Men det hindrade inte Olympias publik från att stanna kvar och hylla en av klubbens främsta genom tiderna

Inför matchen, mot Trelleborg, valde HIF att även meddela att man, under och efter matchen, skulle fira av en av klubbens främsta aktörer i modern tid. Drygt 4100 personer fanns på plats när hälsningar, och blomsterkvastar, lämnades över till Andreas Granqvist.

Hans betydelse för klubben, och staden, har vi belyst vid flertal tillfälle genom åren och med kvällens hyllningar fick man också det bekräftat från flera delar av fotbollsvärlden.

Sebastian Larsson, Janne Andersson, Viktor Nilsson Lindelöf, Tim Sparv och Juventus Leonardo Bonucci var bara några av de gratulanter som stämde in i hyllningskören på ett höstmörkt Olympia.

210914 Förbundskapten Janne Andersson med en hälsning till Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist vid en avtackning efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Trelleborg den 14 september 2021 i Helsingborg.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0115

Även stadens representant fanns på plats för att visa sin uppskattning och från HIF-håll lär man berätta att man instiftat ett stipendium – Granens talangstipendium – som varje år ska delas ut till föreningens främsta talang på dam- och herrsidan

Med facit i hand, och bortsett från poängtappet i slutminuterna, så hade man önskat att hyllningen skjutits fram till 3 Oktober när Olympia åter kan ta emot en fullsatt arena. Nu är det dock lätt att vara efterklok och klubben hade gjort allt i sin makt sett till de restriktioner som fortfarande gäller. Är dock övertygad om att där säkerligen hade varit fler, än dagens 4100 åskådare, som velat hylla vår nuvarande sportchef.

Att sen textningen, till hälsningsinslagen, inte heller syntes var kanske inte helt optimalt. Men huvudpersonen själv tog dock det hela med ett leende och menade att han, i alla fall, förstod mer av de ryska hälsningarna, från Krasnodar, än de flesta på läktaren.

Oavsett så blev det en fin, och känslosam, avslutning för en fantastisk idrottsman som själv var tydlig med att hans ambition var att åter försöka se till att HIF åter ska kunna fira triumfer i såväl Allsvenska som ute i Europa

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*