Klart: HIF:s match mot Djurgården spelas trots allt

Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92481

HIF skickade under gårdagen in en hemställan till tävlingskommittén om att flytta morgondagens match mot Djurgårdens IF till ett annat datum på grund av fall av COVID-19. Beslutet är nu taget och det står klart att matchen kommer att spelas trots allt.

HIF har under den senaste veckan drabbats av flera fall av COVID-19 i både A- och U-truppen, med flera andra spelare som också uppvisar symptom men inte testats positivt så här långt. I hemställan menade klubben att effekterna av en pandemi inte kan tas med i beräkningarna på samma sätt som vanliga skador, och man betonade också att Smittskydd Skåne och Infektionskliniken Helsingborg idag utfärdat en skarp rekommendation till HIF att inte bedriva fotbollsverksamhet till dess att man kan konstatera hur infektionsläget ser ut. Med detta menade man att det skulle vara högst olämpligt och oansvarigt att HIF:s trupp får vistas tillsammans i nuläget, och att Djurgården skulle komma ner och då vistas i samma miljö skulle så klart ses på samma sätt. HIF har redan ställt in gårdagens matchförberedande träning och vädjade alltså också om en flytt av dagens match mot Djurgården.

Beslutet är taget och det står nu klart att matchen kommer att spelas. Tävlingskommittén grundar sitt beslut i en tilltro till det protokoll och de säkerhetsåtgärder som klubbarna har kommit fram till. De menar att deras beslut också följer Folkhälsomyndighetens generella förhållningssätt där COVID-19-fallen isoleras samtidigt som verksamheten fortsätter, utan att behöva stänga ner.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*