Klar förlust för HIF-U21 mot Öster

Östers U-21 tog emot HIF:s dito, dock inte i Växjö. Matchen spelades i Moheda, ett par mil norröver, på en idrottsplats som för tankarna tillbaka till det grundläggande i svensk fotboll –  En riktigt härlig doft att gräs, en skön och solig sensommarkväll mötte de nästan 80 personer som bänkade sig runt fotbollsplanen.

Inför matchen fick vi reda på att Rachid åter skulle iklädda sig HIF-tröjan och göra comeback efter sin långa frånvaro på grund av skador. Och det syntes så klart med en gång att Rachid inte spelat match på nästan ett år. Varken tempo, tajming eller spelförståelse fanns med. Dock glimtade det då och då fram ett par sekvenser som påminde om den Rachid vi är vana vid.

Foto: Samone Falkman Ingen tveka att barnasinnet är kvar:)
Både Accam och Sadiku hade roligare på “HIF-dagen”, än på dagens HIF-match.
Foto: Samone Falkman

 

Matchen var död redan efter 20 minuter då öster gjorde 3-0. Och med undantag av små tillfällen av tempoökning och lite mer djävlaranamma, så var det ett tämligen hågset och lojt U21 HIF ställde upp med. Detta till trots att det fanns ett par namnkunniga spelare med från start, som t.ex. Loret Sadiku, David Accam, Rachid och Daniel Nordmark.

Coach Edman sammanfattade det hela ganska väl efter matchen; “Visar man ingen vilja och ingen tuffhet i närkamperna, då vinner man inga matcher!”

Och Edman hade naturligtvis rätt i det. Jag skulle nog vilja se en helt annan inställning från en del spelare, framför allt om man aspirerar på en a-lagsplats.

David Accam fick utgå efter halva andra halvlek. Såg värre ut ut än vad det var tydligen. Rapporter gör gällande att det inte var något allvarligt, han ska vara på tillbaka på träning igen vid nästa tillfälle.

Noterbart, från undertecknads sida; pigga inhopp av både Yonathan Getachew och Anton Kinnander.

Matchen slutade 3-1 till Öster. (HIF:s mål gjordes av David Accam)

bbl_fredrik_ymer

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*