Kärnan storsatsar –
abonnerat tåg till Göteborg 6 juli

Mitt i brinnande VM-tider fortsätter supporterklubben Kärnan att jobba i kulisserna. Den senaste tiden har mycket fokus legat på sommarens stora bortamatch mot IFK Göteborg som spelas på Gamla Ullevi i Göteborg 6 juli 17:30. Efter flera vändor fram och tillbaka har man äntligen lyckats fixa en tågresa. För endast 250 kronor åker man som medlem tur och retur till Göteborg med hundratals andra HIF-supportrar. Tåget går under namnet Kärntåget.

karnan

Kärnans reseansvarige Andreas Lazic tror att många vill stötta HIF i Göteborg den 6 juli.
– Våra tågresor brukar vara väldigt populära. Det är ett skönt sätt att resa och just matchen mot Göteborg har alla förutsättningar att bli riktigt bra. Många har semester och matchen spelas en söndag. Jag skulle faktiskt bli förvånad om vi blir färre än 1000 HIF:are på plats.

Hur många som får plats i tåget avgörs i stor utsträckning av intresset, berättar han.
– Vi har i ett första skede bara 236 platser. Skulle vi tidigt märka att det finns ett stort intresse så är det eventuellt möjligt att sätta in fler vagnar. Men då vill det till att vi säljer rejält redan nu innan helgen. Det är alltså våra medlemmar som avgör hur många vi blir.

Kärnan har ordnat tågresor förr och Andreas har bara positiva minnen.
– Dels har vi ju resorna till cupfinalerna 2006 och 2010 som är riktiga klassiker. Det har varit festlig stämning, särskilt på hemresorna då vi firat tillsammans med spelarna. Tågresan mot GAIS 2011, dagen då vi säkrade SM-guldet, är också oförglömlig. Glädjen som spred sig i tåget var helt enorm. Sen har vi också haft tågresor till andra matcher i Göteborg och de har varit hur bra som helst.

Medlemskap i Kärnan är ett krav för att få åka med och Andreas berättar hur man gör för att köpa biljetter.
– Det allra smidigaste är att köpa online via vår hemsida www.karnan.nu. Där finns också information om avgångstider och annat som man kan tänkas behöva veta. Vi har också försäljning över disk för den som föredrar det, i butiken Sweet & Tender i stan. Medlemskap kan man också köpa via hemsidan eller på Sweet & Tender.

Väl i Göteborg har Kärnan bokat puben Gamle Port.
– I samband med bortamatcher som spelas på helger brukar vi ladda upp tillsammans. Gamle Port ser fram emot vårt besök och lovar bra priser på mat och dryck. Dit är givetvis alla välkomna, även de som tar sig till Göteborg på egen hand.

Han hoppas att resan ska locka med många förstagångsresenärer.
– Jag tror att det finns många som är sugna på att åka med, men som kanske tvekar av olika anledningar. Man kanske inte känner så många? Vi är alla nya någon gång, men det är man bara i några minuter. Sen är man en i gänget, vi är ju alla där av precis samma anledning. Vi älskar HIF. Har man frågor är man alltid välkommen att kontakta oss i Kärnans styrelse, inga frågor är dumma. Enklast är att skicka meddelande till oss på Facebook.

Han avslutar med att tippa hur den 6 juli blir.
– Ett fullsatt tåg med HIF:are, solsken, HIF-vinst och över 1000 rödblå hjältar på bortasektionen!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*