Juniorerna inspirerar A-laget ?

I dagens seriematch på Olympias plan 3 hade J-laget samma motståndare som A-laget bjuds på under morgondagen, men i motsats till sina äldre gelikar så är ÖIS inför denna match ett av topplagen.

Därför kom det nog som en överraskning för de flesta när HIF redan i den femte matchminuten tog ledningen genom en iskall chipp över en utrusande ÖIS-målvakt. Framspelningen från Samuel Aziz var delikat….
Drygt 10 min senare kom tvåan, också på framspelning från Aziz, men denna gång via vänsterkanten.

HIF dominerade kraftigt under den första halvtimmen. 3-0 kom i den 25:e minuten efter ett vackert väggspel och kort därefter var det nära fyran, men målvakten gjorde en ypperlig räddning. ÖIS första riktigt farliga chans kom efter en dryg halvtimme. Då bollen, efter ett högt inlägg från straffområdesgränsen, med visst besvär för HIF:s målvakt, tippades vidare till en fristående Örgryte-spelare, vars nick gick tätt utanför. Kort innan pausvilan fick dock ÖIS sin reducering. Efter att en framåtrusande anfallare kolliderat med en HIF-back utdömdes straff och reduceringen var ett faktum.

Andra halvlek blev en betydligt jämnare historia. ÖIS var betydligt mer samlade och lyckades med framgång krympa ytorna för HIF. Hemmalaget kändes tydligt nöjda med resultatet och spelet böljade stundtals, dock utan några klara målchanser. Undantaget i slutet av matchen då ÖIS lyckades spela sig igenom mittförsvaret framgångsrikt, men avslutet blev tamt och HIF:s målvakt kunde enkelt avstyra.

Slutsignalen ljöd kort därefter och HIF stod som komfortabla segrare med 3-1.

Bosse Nilsson var på plats under första halvlek och droppade laget inför morgondagen. Vågar vi hoppas på ett liknande resultat då ?