Jörgen Lennartsson: “Vi vill ha gruppfinal nästa helg”

190511 Jørgen Lennartsson, head coach of Lillestrøm, after the Eliteserien match between Lillestrøm and Rosenborg on May 11, 2019 in Lillestrøm. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160441

” – Det är jättemånga delar i anfallsspelet som vi bryter ner och jobbar med. Det är ett jättelångt arbete men jag tycker absolut att vi gör framsteg” Vi fick några minuter med huvudtränaren, Jörgen Lennartsson, inför morgondagens möte med Dalkurd

Helsingborgs IF möter Dalkurd på Olympiafältet imorgon i Svenska Cupens andra gruppspelsomgång. Om Motståndet säger huvudtränare Jörgen Lennartsson Följande:

” – Rolig match. Intressant match . Ett lag som är väldigt passningssorienterat. Vi vet inte riktigt hur de kommer spela nu. Vi vet ju såklart hur de har spelat tidigare i år men de har bytt en del. Vi har tittat en hel del på deras senaste match mot Häcken och vi har bra koll på hur de spelade då. Men om de kommer spela på det sättet i den här matchen vet vi ju inte för de har en tendens att byta lite grann efter motstånd. Men vi är förberedda på allt, så kan man säga. Det mesta handlar om vad vi gör. Vi har en idé om hur vi ska tackla den matchen och vara hungriga och taggade för en ny match och ett bättre resultat än sist.”

Lennartsson som tidigare kallat Svenska Cupen för “Preseason light” trycker nu däremot på att vinna matchen mot Dalkurd för att få till en avgörande match mot Häcken nästa vecka.

“Det är viktigt för oss att få så mycket som möjligt av cupmatcherna utifrån att det är tävlingsmatch och en titel som står på spel och inte minst att det är Häcken nästa vecka. Då blir ju den matchen väldigt intressant utifrån perspektivet att vi vill få till en match som innebär att vi får en avgörande gruppspelsmatch nästa helg. Och utifrån det perspektivet ska vi vinna denna matchen och få en avgörande gruppfinal nästa helg mot Häcken.”

Ni har tränat en hel del på det offensiva spelet på träningarna denna veckan, hur tycker du det ser ut?

“Det har varit blandad kompott. Jag tycker att vi gör framsteg men vi är långt, långt, långt ifrån att vara färdiga såklart.  Det är ju väldigt en stor fråga utifrån om man bara pratar det offensiva spelet, det är ju väldigt många delar i det offensiva spelet. Vi har uppspelsfasen, speluppbyggnaden till exempel, hur vi förflyttar bollen från egen backlinje in på sista tredjedelen, genombrottsfasen och vilka val vi ska göra när vi kommer till avslutningssituationerna om vi ska gå brett med inlägg eller ha ett kombinationsspel centralt med väggspel och instick. Vi pratar om spel mot etablerat lag som ligger lågt och försvara sig djupt eller kontringsdelen.”

” – Det är jättemånga delar i anfallsspelet som vi bryter ner och jobbar med. Det är ett jättelångt arbete men jag tycker absolut att vi gör framsteg. Vi har jobbat mer och mer med offensiven på träningarna och har tagit kliv. Vi hade väldigt fina kombinationer igår på träningen med bland annat Brandur och Anthony till exempel.”

210212 Tränare Jörgen Lennartsson under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Både under gårdagens träning och dagens träning spelade man med Wilhelm Loeper som Högerback, Andreas Landgren som vänsterback och Viktor Lundberg som Högerytter men när förändringar i startelvan kommer på tal lägger huvudtränaren locket på.

“Startelva får ni spekulera som ni vill. Vi kommenterar aldrig när det är tävlingsmatch. Det är din uppgift att fråga det men vi kommer aldrig kommentera några startelvor hit eller dit. Utan ni ser det ni ser på träningarna också skriver ni det som ni tror stämmer. Så får vi se under match om det stämmer.” Svarar Lennartsson med ett Leende.

Vidare ger han en uppdatering om truppläget inför matchen imorgon

” – Granen är inte med, Assad är inte med, Kalle Joelsson och Alex Nilsson är inte med och Nils Arvidsson är då med som andramålvakt imorgon.”

Brandur Hendriksson som haft problem med sina ljumskar den senaste tiden ger dock Jörgen Lennartsson lugnande besked om.

” – Han är frisk, så det är lugnt”.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*