Jörgen Lennartsson: “Vi måste själva utveckla vårt egna spel”

210413 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan GIF Sundsvall och Helsingborg den 13 april 2021 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0161

Inör morgondagens match mot Öster fick AOH en kort pratstund med huvudtränare Jörgen Lennartsson. Och det är en förväntansfull Coach vi möts av dagen innan match. 

Vad tänker du om Östers IF?

” – De är ett välorganiserat lag. Väldigt tajta, aggressiva, ganska fysiska. Vi har ju mött dem en gång i en träningsmatch så vi känner varandra väl och de känner förmodligen allt om oss och vi förmodligen allt om dem.”

“En hel del erfarenhet i laget med James Keene längst fram som är otroligt löpvillig, aggressiv och tuff att spela emot. Det ska bli roligt som bara den”

Är det ett större test jämfört med de andra lagen i serien?

“- Varje match lever sitt egna liv och varje match har sina utmaningar så det vet jag väl inte om jag tycker det är ett större test om man jämför med till exempel Sundsvall. Varje match har sina svårigheter och den här serien är väldigt speciell, det är väldigt jämna matcher och få mål, många lag som är bättre på att försvara än på att göra mål.”

“Det är inte så mycket om motståndarna, utan det handlar mer om att vi måste själva utveckla vårt egna spel att och göra våra egna saker lite bättre för varje match som går hela tiden.”

Truppmässigt medellar Jörgen Lennartsson att Andreas Granqvist är med i matchtruppen och att beslut om spel tas på matchdagen. Anthony Van Den Hurk som har haft känningar under veckan är inte med i matchtruppen. Dock är Assad Al Hamlawi tillbaka i truppen.

Jörgen Lennartsson väljer även att poängtera saker som han tycker har varit positiva under säsongsinledningen:

” – Vi har inte förlorat än, vi är väldigt svåra att göra mål på, vi har en väldigt bra grupp just nu känns det som, som är väldigt tajta, bra teamspirit och bra laganda. Mycket glädje. Alla är påkopplade när de kommer till jobbet varje dag. Alla stöttar varandra på ett bra sätt och vi har fått igång en bra kommunikation i gruppen. Det var ett fundament som vi pratade om i början på säsongen som var väldigt viktig att vi klarade av att skapa.”

Han ser även fram emot matchen imorgon:

” – Vi är fulla av energi, spelglädje och självförtroende känns det som. Vi har haft en väldigt bra träningsvecka, vi har haft bra träningar hela veckan och gubbarna är sugna på ny match så att det ska bli kul.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*