Jörgen Lennartsson “Vi har en bra moral i laget”

190326 Jörgen Lennartsson, head coach of Lillestrøm, during a press event on March 26, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160433

AOH fick en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson efter matchen mot Halmstad. På Pluskontot från matchen sätter tränaren ett par saker. 

” – Defensivt stabilitet tycker jag att vi visar upp. Det är svårt att göra mål på oss. Vi hade en ganska bra fungerande mix mellan hög och låg press. Ambitionen var att pressa högt så mycket vi kunde men ibland så måsta man också falla tillbaks, spela lite lägre och bli tighta. Det tyckte jag vi hade i första halvlek men tappar lite i andra.”

“Vi hade en period i mitten på andra halvlek där de hittar in lite med bollar utanför Vlad, i de ytorna, men det blir bättre senare i matchen. Men sista kvarten, 20 minuterna är vi väldigt bra och då är det vi som går för segern.”

“Vi har en bra moral i laget, jobbar hårt för varandra, vi ligger väl framme fysiskt och spelarna klarar av att spela i 93 minuter. Gruppdynamiken blir också steg för steg bättre.”

På listan över förbättringspotential sätter Lennartsson en mer jämnhet i passningspelet samt effektivitet framför mål.

” – Vårt passningspel har höga toppar men också djupa dalar. Det finns några anfall som är briljanta men också några situationer där vi vinner boll, tar för många tillslag och bjuder in motståndarna att ta tillbaka bollen från oss.”

“Jag är nöjd med allting i kontringsspelet utom det sista utfallet, nämligen målen. Vi skapar 7-8 kvalificerade målchanser i den fasen och där är jag nöjd med de valen vi gör på planen, hur vi löper och springer men den sista passningen eller avslutet, där har vi mycket att jobba på.”

210317 Halmstads Joseph Baffoe och Helsingborgs Emil Hellman under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Halmstad den 17 mars 2021 i Helsingborg.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0072

HIF tränaren håller även fram ett par spelare från matchen.

” – Jag tyckte att Rasmus kom till många bra löpningar, Jag tyckte att Brandur och Vlad visar bra saker. Viktor Lundberg kommer in och gör ett bra inhopp.”

“Jag kan också vända på steken och säga att Ingen föll ur ramen.”

Försäsongen är enligt Jörgen Lennartsson såhär långt en blandad kompott.

” – Totalt får vi ändå säga att vi nu har spelat oavgjort mot fyra allsvenska lag vilket är bra. Å andra sidan kan man också säga att vi bara har vunnit mot ett lag i år och det är Torns IF.”

Till sist låter Jörgen Lennartsson även meddela att nyförvärvet Bödvar Bödvarsson väntas anlända i slutet av veckan eller början på nästa.

“Ett bra tillskott, med ytterliggare en vänsterback. Emil har gjort det bra och spelat alla matcherna men jag tror det är bra att vi har två vänsterbackar.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*