Jörgen Lennartsson: “Roligaste matchen i år”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

AOH fick som vanligt ett par ord med huvudtränare Jörgen Lennartsson inför morgondagens match mot Värnamo. En rolig match enligt honom själv: 

“– Det är den roligaste matchen i år, helt givet och överlägset så är det den roligaste. Det är matcher det gäller lite, mycket som står på spel, det är viktigt, vi möter ett lag som har gjort det bra och är klara. Vi kan åka upp där och dels kan vi ta tre poäng och dels kan vi också visa en kvalité som finns i HIF utifrån att spela mot dem som redan är klara seriesegrare. Och sen är det tryck på matchen och det kommer mycket HIF-fans dit.”

Truppläget har förändrats något sedan den senaste matchen mot Brage. Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson är fortfarande borta med sina långtidskador. Andreas Landgren har fortfarande problem med ett knä men bedöms samtidigt såpass hel att han kan användas som ett bänkalternativ. Benjamin Acquah blev avstängd senast och Rasmus Jönsson har problem med ett baksida lår. Den sistnämnde bedöms vara tillbaka till efter landslagsuppehållet.

“– Han har ont i en baksida. Vi prövade honom i dag men han fick så pass ont att han inte är med i truppen. Det är två veckor till nästa match och efter de två veckorna kommer Rasmus baksida vara bra.”

Charlie Weberg tränade som sagt inte med resten av laget under onsdagen, men i hans fall ska det enligt Jörgen Lennartsson inte vara några problem.

I övrigt handlade mycket av stunden med media under fredagen om HIF:s usla statistik mot topplagen. Huvudtränaren tycker dock att siffrorna inte speglar prestationerna.

” – Trelleborg borta förlorade vi välförtjänt, 2-0 inget snack. Trelleborg hemma var en match som vi borde vunnit. Sundsvall borta var en match vi borde vunnit. Sundsvall hemma var en match vi borde vunnit. Jag tycker kanske inte att resultaten riktigt speglar prestationerna i de matcherna. Sen finns det andra som vi vunnit, men där prestationerna varit sämre. Så är det ju på en säsong. När domaren blåser igång i morgon tror jag inte det har någon som helst betydelse. ”

Den förmodade startelvan har AOH rapporterat tidigare under veckan och är som följer:

Anders Lindgaard – Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Casper Widell, Bödvar Bödvarsson – Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Viktor Lundberg – Wilhelm Loeper, Dennis Olsson – Anthony Van Den Hurk.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*