Jörgen Lennartsson inför Öster “Det är bara att gilla läget”

210322 Tränare Jörgen Lennartsson under en träning med Helsingborg den 22 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0036

Det är dagen innan Genrepet mot Öster och AOH fick en kort pratstund med Jörgen Lennartsson. På Frågan om laget är i fas ser HIF-tränaren fortfarande förbättringspotential: 

“- Vi är inte klara, för det är man ju aldrig. Vi har haft en bra träningsvecka med mycket energi, mycket fart, mycket kommunikation, delaktighet och kvalité. Sen gäller det att överföra det in i spelet också. Vi var ganska missnöjda med Värnamo-matchen.”

“Vi är nöjda med försäsongen men vi är inte nöjda med allt spelmässigt utan vi känner att det finns en hel del i spelet som vi kan göra mycket bättre, framför allt tänker jag i det offensiva. Defensivt har vi varit stabila.”

Vad krävs för att offensiven ska bli bättre?

“- Det handlar om kvalité i passningsspelet, rörelse, bolltempo, bra beslut och bra val på banan när vi har bollen.”

Andreas Granqvist har sedan en tid tillbaka varit iväg med Landslaget. På Fredagen var han dock tillbaka i träning på Olympiafältet och på frågan om Granqvist spelar under lördagen blir svaret både tydligt och kort.

” – Han startar. Sen får vi se hur många minuter han spelar.”

I övrigt är det en mer eller mindre fulltalig trupp Jörgen Lennartsson har till sitt förfogande. Alla landslagsspelare som har varit borta är tillbaka förutom Brandur Hendriksson där bedömningen är att han matchats hårt den senaste tiden och därför står över matchen imorgon. Assad Al Hamlawi och Victor Göransson är dock borta med sina skador. Bödvar Bödvarsson som klev av träningen under veckan tränade för fullt under fredagen och är tillgänglig imorgon.

” – Alla tillgängliga spelare kommer vara med i truppen, plus Adam Kaied från U-truppen.”

Jörgen Lennartsson väljer att acceptera läget med ett landslagsuppehåll så tätt inpå förberedelserna inför en seriepremiär.

” – Det är ett normalt förfarande för en fotbollstränare att det alltid ligger ett landslagsbreak precis innan seriestart. Det har varit så i 20 år. Det är man ganska van vid. Det är inte ultimat men det är bara att gilla läget.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*