Jörgen Lennartsson inför GAIS: “De kommer inte bjuda på någonting”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

Inför morgondagens möte med GAIS fick AOH som vanligt en pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson om förutsättningarna.

Att motståndet är just bottenlaget GAIS innebär ett motstånd som kommer till Olympia för att kämpa för sin existens. Det kräver ett par saker av HIF enligt Lennartsson:

” – Det är ett lag som kämpar för sitt liv där nere, lite likt Falkenberg kan man säga. De kommer inte bjuda på någonting utan som kommer göra allt de kan för att göra livet surt för oss. Det handlar om att vi gör vår grej med kvalitet, med tempo, fart, disciplin och intensitet.”

Jörgen Lennartsson vill heller inte fokusera överdrivet mycket på det faktum att det är bottenlag som anländer till Olympia imorgon, trots att HIF har ganska bra facit mot lagen på den undre halvan.

” – Varje match lever sitt eget liv. Det finns säkert matcher mot lag där nere som vi skulle kunnat tappa poäng i och tvärtom där uppe kan man säga. Jag har inte tänkt så mycket på det. Det gäller att göra jobbet varje dag oavsett vilka man spelar mot.”

Läget i truppen är gott. Man har som sagt bara Jakob Voelkerling Persson och Victor Blixt på sin skadelista. Victor Blixt är dock på god väg tillbaka till spel. Dessutom är långtidsskadade Victor Göransson numera tillbaka i träning.

Brandur Hendriksson och Ravy Tsouka har varit borta med sjukdom under veckan men Jörgen Lennartsson meddelar att dessa två är tillgängliga till spel imorgon även om han som vanligt inte vill säga om de tar plats i en startelva.

En annan positiv nyhet var att GIF Sundsvall under helgen tappade poäng mot Brage. Det ger HIF möjligheten att ytterligare knapra in på det försprång som Sundsvall har på HIF i kampen mot en direktplats till Allsvenskan. För Jörgen Lennartsson är ledordet fortsatt stabilitet.

” – Inga lag kommer gå rent utan alla har sina utmaningar och svårigheter. Även vi då. Det är ett scenario vi väntat oss, att lagen tappar lite poäng här och där. Det gäller för oss att inte göra det utan att få till en stabilitet i vårt spel och i vår prestationer som gör att vi kan plocka trepoängare, det är det som är ambitionen såklart. Men det var så klart inte negativt”

Startelvan lär bli den samma som sist, med det enda undantaget att Bödvar Bödvarsson tar Emil Hellmans plats som vänster. Det betyder en startelva som ser ut som följer imorgon:

Anders Lindegaard – Bödvar Bödvarsson, Charlie Weberg, Ravy Tsouka, Andreas Landgren – Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, – Benjamin Acquah, Adam Kaied, Wilhelm Loeper – Anthony Van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*