Jörgen Lennartsson: “En av de allra största kryddorna är revanschen för förlusten”

210911 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan AFC Eskilstuna och Helsingborg den 11 september 2021 i Eskilstuna. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0023

Det var en taggad huvudtränare som mötte pressen efter dagens träning. Jörgen Lennartsson är sugen på revansch efter förlusten på Vångavallen. 

“– En av de allra största kryddorna är revanschen för förlusten där nere.”

Trelleborg har gått bra den senaste tiden och inför mötet imorgon ligger man på en kvalplats, en plats efter HIF. Man har dock samma poäng.

“– De har varit stabila och hittat ett bra spel, framför allt har de haft kontinuitet i sin startelva. Det ska bli kul att utmana dem.”

Angående eventuella svagheter i motståndet säger Lennartsson följande:

” – Alla lag har sina styrkor och svagheter. Det är en sak i teorin, en annan i praktiken. Vi har vårt sätt att spela och filar på små detaljer till varje match beroende vad som passar bäst. Basen är hela tiden vårt eget spel, det gäller att utföra det på bästa sätt.”

HIF spelade 2-2 mot AFC Eskilstuna och fick en poäng att med sig hem. Man fick dock även en avstängning på Wilhelm Loeper. Jörgen Lennartsson vill inte öppet säga vem som tar ytterns plats imorgon men säger sig samtidigt ha bestämt sig för vem det blir.

Matchen mot Trelleborg innebär inte bara toppmöte på Olympia, utan även en avtackning av Andreas Granqvist. Jörgen Lennartsson beskriver sin Sportchef med varma ord:

” – Han har betytt väldigt mycket för HIF och svensk fotboll. Han är en av de stora i svensk fotboll. I den bästa av världar hade det varit 16 000 här, men då hade vi fått vänta några veckor”

Han lyfter även fram de positiva egenskaper Granqvist besitter i sin roll som Sportchef:

“– Hans erfarenhet, kompetens, personlighet och kontaktnät är viktiga pusselbitar för klubbens framtid. Dessutom är han en jävligt go’ gubbe”

Matchtrupp
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
28. Victor Blixt
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*