Jörgen Lennartsson: “Det blir en viktig del i vårt försvarsspel”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

Som vanligt fick media en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson dagen innan match. Den här gången är det J Södra som står för motståndet.

Under veckan har man kunnat läsa sig till, i bla AOH:s träningsrapporter, att Presspelet är ett fokusområde inför imorgon. På frågan om man nu har satt detta verktyg svarar Jörgen Lennartsson följande:

” – Det återstår att se. Jag hoppas det. De har ju ett väldigt bra passningsspel, de spelar väldigt modigt och mycket speluppbyggnad bakifrån och mycket kortpassningsspel på egen planhalva så det blir ju en viktig del i vårt försvarsspel, att vara väldigt aggressiva och göra det på ett sätt som både kan stoppa deras anfall och leda till att vi kan vinna bollen högt upp.”

Sen vet vi att så ser inte matcherna ut hela tiden på långa, långa vägar men periodvis vill vi gärna upp och köra så högt som möjligt på dem”.

Hemmaspelet på Olympia har sett sisådär ut för HIF under säsongen men Huvudtränaren tycker ändå det ser bättre och bättre ut.

“– Det går framåt som en aktiekurs som över tid blir starkare och starkare, men som har en del dippar vissa dagar. Vi jobbar vidare långsiktigt.”

Istället har HIF tagit fler poäng borta än hemma. Något som har förvånat Jörgen Lennartsson något.

” – Vi hade kanske inte trott det här i början av säsongen. Det har varit speciella matcher på olika sätt, jag tror inte att man ska dra allt för stora växlar av det”

“Det är lite så att på bortaplan så skiter man egentligen i det mesta, förutom 3 poäng. På hemmaplan vill man väldigt, väldigt gärna spela, förutom att vinna så vill man spela en fotboll som göra att publiken tycker att det är kul att gå till Olympia och se på HIF. Det är ett perspektiv som vi inte har på bortaplan.”

Skadeläget inför imorgon är gott, då endast Victor Göransson och Jakob Voelkerling Persson är borta. Dock tvingas man till en förändring då Ravy Tsouka är avstängd. 18-åringen Casper Widell tar därmed Kongolesens plats i mittlåset. En del av övningarna under veckan har just handlat om att Casper Widell och Charlie Weberg ska få vänja sig vid varandra.

“– Vi har haft en hel del övningar som har syftat till att de ska få spela ihop sig. De känner varandra väl, så det är ingen big deal, men det är viktigt att de får känna på det”, svarar Jörgen Lennartsson när förändringen kommer på tal.

Vad får man då med Casper Widell i försvarslinjen istället för Ravy Tsouka enligt Lennartsson?

” – Ravy lever väldigt mycket på en extrem snabbhet, han är kanske snabbaste spelaren i serien. Casper är absolut inte långsam, jag skulle vilja säga att han är en medelsnabb mittback. Han är en väldigt god passningsspelare, trygg och bra på huvudet. Jag är helt trygg med att det kommer gå hur bra som helst”

Precis som AOH rapporterat tidigare under dagen kommer Wilhelm Loeper tillbaka in i startelvan efter sin avstängning och Assad Al Hamlawi fortsätter på topp. Startelvan kommer med all sannolikhet se ut som följer imorgon:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson, – Wilhelm Loeper, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Adam Kaied – Assad Al Hamlawi, Anthony Van Den Hurk.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*