Jörgen Lennartsson: “Blandad Kompott”

210317 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under uppvärmningen inför träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Halmstad den 17 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0072

Efter Genrepet mot Öster som slutade 2-1 på Olympiafältet fick AOH en kort pratstund med Jörgen Lennartsson som väljer att summera matchen på följande sätt: 

” – Det var blandad kompott på matchen. Vi var väldigt heta på att gå upp väldigt högt och pressa första halvlek och där kommer vi lite ur rytmen och blev lite långa som lag och fick inte ihop kompaktheten riktigt.”

“Slutet är bra på ett sätt genom att de går för seger och vi börjar spela lite med på det här att vi ska ha hem “tre poäng”. Det är bra att träna på det, för det är det det kommer handla om sen när serien börjar. Att även om inte spelet flyter 100% så kan man även spela sig till en trepoängare.”

Vad måste bli bättre inför premiären?

” – Vi har en önskan om längre perioder av passningsspel. Det är överst på agendan. Vi har det periodvis men vi blir lite stressade i passningspelet och slår bort och gör en del val som vi inte vill ha utifrån att hitta den här mixen mellan att hålla i bollen i längre perioder på motståndarens planhalva med att också ha ett rakare och direktare djupledsspel. Den balansen är väldigt viktig att få till.”

Hur säker känner du dig på spelarnas Kvalitéer och roller?

“- Det känner vi att vi har ringat in ganska väl. Det är den här offensiva mittfältspositionen centralt i planen, där är ju Rasmus, Brandur och Viktor Lundberg som är de här huvudalternativen i de positionerna då. Som idag då så är Brandur hemma och vilar sig efter landskamperna och Viktor får en smäll i huvudet då. Då Känner vi: Vad ska vi göra då när det fattas en där? Då känner vi att Adam [Kaied), även om han inte tillhör A-truppen så har han ändå de egenskaperna som fotbollsspelare som passar i en 10:a roll.”

“Då blir det mer ett långsiktigt val av att sätta in Adam där eftersom att vi tror på honom och vi tycker att han är en väldigt spännande spelare. Då spelar vi honom där.”

Jag tycker Rasmus Jönsson gör en bra match idag…

“- Ja. Det gjorde han. Rasmus har växt sista månaden. Han har gjort step by step bättre prestationer. Så jag håller med dig. Han kommer mer och mer. Det visste vi också, han kommer step by step.”

Hur ser du på hans användningsområden?

” – Vi vill att han ska vara på den platsen på planen där han har mest nytta.”

” – Har vi mycket speluppbyggnadssitutationer, där vi har mycket boll i backlinjen och vi behöver hitta spelvägar fram så är ju han skicklig på att hjälpa “Vlad” i speluppbyggnaden. Är det en match där vi trycker på och spelar långa perioder på motståndarens planhalva, då är det kanske sista tredjedelen vi vill få in honom. Vi får skruva på hans roll där vi får mest nytta av honom.”

Vad är status på Viktor Lundberg?

” – Han fick en smäll mot huvudet så det är någon form av lindrigare hjärnskakning.”

Nu när alla träningsmatcher är avklarade hur många platser har du kritat ner i din premiärelva?

” – Det blir väldigt fokus på första matchen och en startelva i premiären och sedan kan den ändra sig redan i halvtid och den kan definitivt ändra sig till andra matchen. Så jag tänker inte så mycket på en startelva som är satt. Utan vi har försäsongen givetvis för det men det stora hela är att förebereda hela truppen så att alla spelare har fått en bra försäsong och lära sig det vi vill att de ska kunna i de olika rollerna. Där har vi fått matcha bra. Många spelare som har fått mycket speltid.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*