Jordan Larssons Nijmegen nedflyttade

Om Pär Hansson kunde avsluta säsongen som Holländsk mästare så blev proffsäventyret en rejäl besvikelse för Jordan Larsson. Idag stod det klart att Nijmegen trillar ur högsta serien.

I Januari valde Jordan Larsson att lämna HIF för spel med holländska NEC Nijmegen. Bakom lämnade han en jobbig säsong som, trots att Jordan tillhörde de främsta i HIF, innebar degradering till Superettan och en stökig avslutning i kvalmötet med Halmstad. Ett sargat självförtroende skulle få sig en skjuts i ett holländskt mittenlag i Eredivise.


Efter en katastrofal säsong så stod det dock klart att Nijmegen skulle behöva kvala sig kvar i högsta divisionen. Kvalet började bra då laget slog ut Emmen med sammanlagt 4-1. Men när det helt avgörande dubbelmötet med Breda stod för dörren tog det stopp för Jordan & co. 

0-1 i första mötet men ändå fördel av hemmaplan inför returen. 1-1 i paus och nog trodde de flesta att Nijmegen skulle fixa detta. En utvisning och tre mål senare innebar 1-4 på resultattavlan och därmed spelar klubben i andra divisionen kommande säsong. Om det blir med Jordan Larsson i laget eller inte återstår att se?


Anfallaren har mest hållt till i reservlaget och sammanlagt har det blivit tre matcher i A-laget. Dessutom har målen uteblivit och om klubben är beredda att satsa på svensken eller inte lär vi få veta inom en snar framtid.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*