Jordan Larsson till EM?

Den senaste tiden har saker och ting klickat för Jordan Larsson på fotbollsplanen. Han har börjat producera fler poäng, flyttat utomlands och nätade även på landslagets januariturné. Frågan kvarstår dock, kommer Larsson att ta en plats i Janne Anderssons EM-trupp i sommar?

Många undrar vilka forwards Janne Andersson kommer att plocka med sig till Europamästerskapet. Det finns i dagsläget flera kandidater som knackar på dörren, inte minst Allsvenskans stjärnspelare Muamer Tankovic och Marcus Danielsson. Men också Spartak Moskvas 22-årige Jordan Larsson. Samtliga var med och gjorde det bra på årets januariturné.

Spekulationerna har lett till att spelbolagen fångat upp intresset och gjort det möjligt att spela på vilka man tror kommer att tas ut till truppen. De har också redan nu börjat erbjuda Fotbolls Em odds på vilket land man tror ska vinna turneringen.

Jordan Larssons säsong i Spartak Moskva

Efter en stark sejour i IFK Norrköping köptes Jordan Larsson upp av den ryska storklubben Spartak Moskva. Där har det gått bra för svensken, som i skrivande stund noterats för 7 mål och 1 assist på 19 framträdanden. En del av dessa framträdanden har bestått av inhopp, vilket gör hans statistik desto mer tilltalande.

161030 Helsingborgs Jordan Larsson jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Helsingborg den 30 oktober 2016 i Falkenberg
Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN / Cop 160

Guidetti hänger löst

Vad gäller Sveriges nuvarande anfallare i landslaget har vi under de senaste samlingarna sett Alexander Isak, Marcus Berg, Robin Quaison, Sebastian Andersson och slutligen John Guidetti, som fått kärvt med speltid under EM-kvalet. Troligtvis finns Jordan Larsson med i de djupa diskussionerna kring trupputtagningen, och skulle han tas ut pekar allt på att Guidetti får stanna hemma under EM.

Guidetti hänger löst eftersom han är sist i ledet då Berg bildat ett produktivt anfallspar med Quaison och att Isak bevisat sig vara den störste anfallstalangen. Dessutom har Andersson den här säsongen gjort 8 mål i Bundesliga och ligger därför också före Guidetti i uttagningen.

Till Guidettis fördel har han nu fått genom en flytt till Bundesliga 2-klubben Hannover 06, och skulle miljöombytet ge honom ett lyft bör han trots allt säkra sin plats. Vi får inte glömma att han sägs vara en klippa i omklädningsrummet och varit med på majoriteten av Jannes samlingar.

Jordan Larsson är en rörlig anfallare med fin teknik och spelsinne. Han kan därmed komplettera Berg eller Andersson, som är mer targetspelare. Men även om han tas ut i EM-truppen istället för Guidetti, eller någon annan spelare, kan vi räkna med att han får uppleva mästerskapet från bänken.

Hur som helst gäller det nu för Larsson att fortsätta övertyga i Rysslands högstaliga och se till att han får en plats i landslagstruppen. Han har trots allt ett tag kvar på sig att göra det mesta av säsongen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*