Jordan Larsson ” Det skulle vara häftigt att kunna komma tillbaka så som Granen har gjort”

När Sveriges U21-landslag tar emot Turkiet, på Olympia, ikväll så är där en spelare som drar till sig lite extra intresse från HIF-håll. Jordan Larsson var en av spelarna som lämnade klubben i samband med att man tog klivet ner i Superettan. Karriären fortsatte i holländska NEC men, sedan årsskiftet, återfinns vår förre anfallare i IFK Norrköping där han, hittills, noterats för ett mål på 15 matcher. AOH satte sig ner med, den numera 21-årige Larsson, för att höra om tiden efter HIF, hans nuvarande sits, framtidsplanerna och hur det känns att återvända till Olympia igen

När degraderingen till Superettan var ett faktum 2016 utspelade sig skandalscener på Olympia i Helsingborg. Jordan Larsson blev attackerad av ett antal arga HIF-supportrar och händelsen gick senare till rättegång. I dag har han lämnat den händelsen bakom sig och istället fokusera anfallaren på spel i Allsvenskan och den stundande U21-landskampen mot Turkiet. Att Helsingborg, och HIF, ligger Jordan varmt om hjärtat är det ingen tvekan om och visst har väl alla HIF-supportrar förhoppningar om att anfallaren, en dag, skall återvända för att dra på sig den röda tröjan igen…

Du har inte spelat på Olympia sedan kvalförlusten, mot Halmstad, i November 2016. Hur känns det att vara tillbaka?

-Spelade faktiskt en U21 landskamp mot Malta 2017 men oavsett är det alltid speciellt att återvända till Olympia. Jag har så många positiva minnen från Olympia även om många och framför allt Media bara verkar komma ihåg slutet. Min debut mot Örebro, mitt första mål mot Åtvidaberg, mina mål mot AIK men kanske den allra bästa vinsten i derbyt mot Malmö på ett fullsatt Olympia där jag även fick näta.

Efter tiden i HIF så valde du spel utomlands och NEC i den holländska ligan. Varför föll valet på just Holland och fanns där intresse från svenska klubbar?

-Valet föll på Holland och NEC för att jag tycker att i Holland spelas det en utvecklande fotboll och en stil som jag tycker passar mina egenskaper. Tycker även att det är ett bra steg att ta  som ung spelare för att sen ta sig ut i större klubbar i Europa även om det inte blev så för min del. Där fanns intresse från både svenska och andra europeiska klubbar men för stunden tyckte jag att NEC var det bästa valet för mig.

Hur ser du på din tid i Nijmegen?

– Jag ser min tid i Holland som väldigt lärorik. Det blev ju tyvärr inte som dom hade målat upp det eller som jag tänkte men så e det i fotboll ibland. Jag lärde mig mycket både fotbollsmässigt men också om mig själv som person.

Du vände hemåt inför denna säsongen och valet föll på IFK Norrköping? Varför just Peking?

– Norrköping var en av klubbarna som visade intresse tidigt efter tiden i HIF och det intresset var kvar efter tiden i Holland. Jag tycker att norrköping är en bra klubb att utvecklas i som ung spelare och vi spelar en fotboll som jag gillar och som jag tycker passar mig och mina egenskaper.

Jordan Larsson under sin tid i HIF Foto: Johan Lilja

Hur ser du själv på din säsong så här långt?

– Hittills har det inte gått som jag har velat kanske men vi har en stor trupp och många bra spelare framför allt på dom platserna som jag konkurrerar på. Självklart hade jag förväntat mig mer speltid men under tiden som jag var avstängd så gjorde dom spelarna som spelade det bra och vi vann många matcher så det har varit svårt för Jens att ge mig speltid vilket jag förstår och respekterar. Jag kör på på träningarna och minuterna jag får på plan  och gör det bästa av situationen.

Målsättning framöver? Både på klubbnivå och landslagsmässigt då du redan debuterat i A-landslaget?

– På klubbnivå vill jag först och främst ta en startplats i Peking och sen har jag fortfarande ambitionen om att gå utomlands igen. Det är också en av anledningarna till varför jag valde Peking för jag känner att det finns väldigt goda förutsättningar till att göra det där. Sen vill jag självklart representera Sverige på A nivå och det är kul att jag fått chansen att göra det redan genom januari turnén.

Och vad avser HIF – har du någon koll på hur det går och någon kontakt med killarna i laget?

– Jag har fortfarande kontakt med några i laget. Darijan Bojanic är den som jag pratar mest med men även Jonte Larsson, Charlie Weberg och Max Svensson emellanåt. Jag tror till 100% att HIF går upp och det skulle vara kul att få möta dom i allsvenskan där dom hör hemma.

När får vi se Jordan Larsson i HIF-tröjan igen?

– Förhoppningsvis ser vi mig i tröjan en dag efter en lång karriär utomlands, men man vet aldrig vad som händer i livet så vi får se. Men det skulle vara häftigt att kunna komma tillbaka så som Granen har gjort nu med en bra klubb och landslagskarriär bakom sig.

Nu är det U21-landslaget och mötet med Turkiet som väntar. Vad vet du om motståndet och hur tror du att det går?

– Det är ett boll skickligt lag som gillar att hålla i bollen men kanske inte är lika förtjusta i att försvara. Dom är även nonchalanta emellanåt när dom har bollen så ligger vi rätt i våra positioner och är aggressiva så tror jag att vi kommer kunna sno åt oss bollen och såra dom. Det är svårt att säga hur det kommer att gå men vi vill till EM och för att behålla vår första plats i gruppen måste vi vinna så vi kommer va hungriga.

Någon speciell hälsning till alla HIFare som kommer till Olympia ikväll?

– Vi behöver allt stöd vi kan få så se till att ta er till Olympia och hjälp oss på vår resa mot  EM!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*