Joel Qwiberg “Helsingborgarna kan vänta sig en noggrann och hårt arbetande tränare”

Olof Mellberg Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Enligt uppgifter i olika medier så kommer Olof Mellberg, under eftermiddagen, presenteras som HIFs nya tränare. Men vad kan spelare och supportrar förväntas oss framöver? Vi tog kontakt med en av hans tidigare spelare, Joel Qwiberg numera i Örgryte, för att försöka reda ut vad för typ av tränare som kan komma att leda HIF i jakten på ett förnyat Allsvenskt kontrakt

– Olof är en väldigt bra tränare. Han är extremt noggrann och väldigt, väldigt ambitiös

Orden kommer från Joel Qwiberg, numera försvarare i Örgryte, som hade Olof Mellberg som huvudtränare under två säsonger i Brommapojkarna

– Han styrkor som tränare ligger i det taktiska. Att varje vecka komma upp med en plan hur man skall bryta ner motståndarna och hitta deras svagheter. Det är nog hans främsta styrka, förberedelserna inför match.

Vad var det mest påtagliga för er som spelare?

– Han är väldigt noggrann i allt, det var nog den största chocken för oss som spelare när de tog över. För det var tydliga instruktioner i hur man åt, sov och agerade som proffs. Han var en väldigt krävande tränare, men det var extremt utvecklande och det var många i vår trupp som tog stora kliv under hans ledning.

Hur ser du på att Mellberg nu återvänder till Sverige och HIF?

– Jag träffade honom i Göteborg i somras, då hade han precis landat i Danmark. Så jag blev förvånad när jag läste att han var aktuell för jobbet i Helsingborg. Men det är väldigt kul om han kommer tillbaka till svensk fotboll.

Brommapojkarnas Joel Qwiberg jublar efter avancemanget till Allsvenskan. Nu blir det troligtvis hans gamla tränare som skall leda HIF framöver
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Du hade Mellberg i BP men även en annan tränare som figurerat i förhandssnacket, Mikael Stahre, som du jobbade med under din tid i MLS. Hur ser du på dem båda?

De är väldigt olika som människor. Jag tycker mycket om båda även om deras ledarskap skiljer sig en del. Micke är mer en tränare som har närmre kontakt med spelarna och jobbar mer med de dagliga grejerna på planen. Det gör iofsg Olof också, till en viss del, men han jobbar mycket mer med den taktiska planen och så.

Vad kan HIF supportrarna vänta sig framöver?

– Helsingborgarna kan vänta sig en noggrann och hårt arbetande tränare. En riktigt bra tränare på alla sätt och vis!

HIF har bjudit in till en presskonferens, kl 15.00, på Olympia där man kommer presentera klubbens nya huvudtränare.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*