HIF bryter med Wanderson i förtid

Wanderson Foto: Johan Lilja

Tiden i Helsingborg har inte riktigt blivit som varken HIF eller Wanderson hoppats på och nu står det klart att man bryter kontraktet i förtid

I början av Augusti 2018 skrev Wanderson på för HIF med ambitionen att hjälpa klubben tillbaka till Allsvenskan. I samband med att man nådde målet förbrukades även den option, om att bryta kontraktet, som fanns i det fall att man inte tog steget upp. Istället löper kontraktet vidare tom säsongen 2020. I veckan har dock klubben, och spelaren själv, kommit fram till att 33-åringen kliver av redan efter säsongsslutet. Då familjen väntar tillökning har Wanderson bla kommit med önskemålet om att få återvända hem till Brasilien i förtid.

Trots att man går ut med beskedet redan nu så är både spelare, och klubben, överens om att fullfölja återstoden av säsongen på ett professionellt sätt vilket innebär att Wanderson både fortsätter träna och finns tillgänglig för uttagning under de kommande matcherna.

Hittills har det blivit 25 matcher i den röda tröjan. Dock har målen uteblivit för den forna skyttekungen som däremot noterats för tre assist.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*