Jesper Lange avslutar karriären

170820 Helsingborgs Jesper Lange jublar på plan efter en fotbollsmatch mellan Helsingborg och GAIS den 20 augusti 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Knäskadan han ådrog sig under tiden i HIF för drygt två år sedan blev allvarligare än förväntat. Trots försök till comeback så har den snart 34-årige anfallaren inte riktigt fått det till att stämma. I dag lämnade han själv beskedet att hans aktiva karriär är över…

Mardrömmen var ett faktum när Jesper Lange med bara ett halvår kvar på sitt kontrakt med Helsingborgs IF slet sönder korsbandet.

Jesper Lange var en rutinerad anfallare som gjort över 200 matcher i den danska högstaligan när han anlände till HIF inför hösten 2016. Hans fotbollskarriär startade i Odense Boldklub och tog sedan ordentlig fart i Esbjerg där han fick sitt genombrott. Sedan 2013 tillhörde han AGF Aarhus, men under sommaren löpte kontraktet med klubben ut och då nappade HIF och vår dåvarande tränare, Henrik Larsson, på möjligheten att värva den rutinerade anfallaren. Första halvåret blev det skralt med speltid och förväntningarna inför 2017 var rätt skrala. Men Lange uppvisade en imponerande form och växte ut till en av klubben främsta spelare den säsongen med sina sju mål på 16 matcher.

170729 Helsingborgs Jesper Lange får vård efter skada under fotbollsmatchen i Superettan mellan Syrianska och Helsingborg den 29 Juli 2017 i Södertälje.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

I Augusti 2017 var dock olyckan framme och i mötet med Syrianska slet dansken av korsbandet och en lång rehabilitering väntade. Kontraktet, med HIF, löpte ut och Lange vände hem till Danmark där han, efter rehabtiden, hann representera såväl Ringköping och Middelfart. Men nu är alltså den aktiva karriären över för den populära dansken.

Genom åren har det blivit tio säsonger i Superligan för Jesper Lange som även gjort tio U21-landskamper för Danmark. Vi på AOH tackar Lange för tiden i HIF och önskar honom lycka till inför framtiden inför vad som Lange själv kallar “Karriär nummer 2”

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*