Jesper hittar ersättarna

 Vibrationerna från guldåret 2011 blir allt tydligare. När HIF nu går till uppehåll som serieledare och sommarens transferfönster nalkas börjar olyckskorparna kraxa. Hur ska det gå om Bedoya och May försvinner? Säljer HIF guldet då?

Det var ju de tongångarna som hördes 2011 då Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson och Markus Nilsson försvann. Tre riktigt bra spelare som tillhört de tongivande i laget.

Men vi minns alla hur det gick! Slantarna som försäljningarna inbringade gjorde att HIF lite senare kunde betala tillbaka lånet från Helsingborgs kommun. Och guldet bärgades, i god tid innan serien ens var färdigspelad.

Jesper Jansson & Co hittade precis de ersättare som behövdes för att fylla luckorna efter dem som lämnat.

Foto: Bjarki Tordarson
Det är lugnt Roar, jag har en plan!

Vad talar emot att de ska lyckas den här gången också? Inte mycket, som jag ser det!

Värvningarna av David Accam förra hösten och Robin Simovic inför den här säsongen tyder inte precis på att JJ & Co tappat stinget?

Nu vet vi inte ens om Bedoya och May försvinner, även om båda killarna deklarerat att de vill gå vidare i karriären. Det krävs ju faktiskt att någon klubb lägger fram ett tillräckligt lockande bud för att de ska lämna och såvitt jag hört och läst har det inte hänt ännu? Sedan har jag förstått att HIF väldigt gärna vill behålla killarna och tänker anstränga sig så långt det är möjligt för att göra det.

Det handlar förstås om pengar och HIF, precis som alla andra klubbar behöver sälja spelare för att få ekonomin att gå ihop. Att köpa hyfsat billigt, låta killarna utvecklas och sedan sälja dem med god förtjänst är en del av affärsidéen.

Men värdet på dem minskar väl knappast om de får vara med och spela hem guldet? De kanske rent av höjer sitt eget värde?

Om HIF fortsätter spela lika lysande fotboll som mot Åtvidaberg (herregud, vad jag njöt av den uppvisningen) tror jag inte att det blir något problem att fixa guldet. Och jag är helt övertygad om att det i Jesper Janssons ”svarta bok” (om han nu har någon?) finns namn på killar som gärna kommer till HIF och vill vara med och kämpa om guldet i höst, om nu någon eller några av nyckelspelarna drar vidare.

HIF har ju redan flera klasspelare på bänken och i truppen som skulle ta plats i de flesta andra allsvenska lagen. Återväxten underifrån är också lovande.

Så jag räknar med och hoppas att vi får uppleva en lika underbar fortsättning på årets allsvenska som våren varit – och som 2011 var.

Men låt olyckskorparna fortsätta kraxa.

"Snälla låt mig få vara kvar och vinna guld!"
“Snälla låt mig få vara kvar och vinna guld!”

 

3 kommentarer

  1. Ja, nu är det väl så att HIF inte får några större summor för varken May eller Bedoya? Därutöver blir jag förvånad om inte Accam får erbjudanden men då lär HIf åtminstone tjäna lite pengar. Leker vi med tanken att May, Bedoya och Accam försvinner så inser vi också att en drivaxel i HIF-motorn måste ersättas vilket ju inte är svårt däremot att få en med samma kvalitet blir desto svårare!

  2. May borde dom absolut kunna få en slant för, om han inte stannar säsongen ut för då kan han precis som Bedoya bara vänta ut sitt kontrakt…
    Att J.J. kan fixa ersättare har vi ju sett de senaste säsongerna när Finnbogasson, Djurdic & nu Simovic ersatt flyktade skyttekungar: Men bra med ersättare har vi kanske på de flesta postionerna men inte på topp: Santos gör sina superba superinhopp men håller inte en hel match för den delen eller en hel säsong, och lovande Anton Kinnander ska vi nog ge några år till med Akademin innan han är redo för större utmaningar…

  3. Ja, det klagas ju över brist på kapital och får de inte in något så kan de ju inte värva heller? I truppen ser jag ersättarna men inte på samma nivå och då tänker jag ersättare för Accam, Bedoya o May. Sadiku får ta Mays plats och den spelaren får vi tacka någon för. Han är riktigt kompetent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*