Jesper Björkman: ”Jag har en chans, precis som alla andra”

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Björkman Foto: Bjarki Tordarsson

Efter en säsong med Ängelholms FF är mittbacken Jesper Björkman tillbaka i HIF för att konkurrera om en plats i Roar Hansens startelva. Försäsongen inleddes dock med en olycklig skada som tvingar Jesper att återigen stå utanför laget.

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Björkman i en träningsmatch mot Ängelholms FF december 2012
Foto: Bjarki Tordarsson

Vad var det som hände när du skadades?

Det var den första januari när jag gick ner för trappan i hemmet så trampade jag fel och foten vek sig, tydligen så bröt jag något då men det var ingenting jag kände. Dagen efter kollade jag upp det och då visade det sig att det var ett ben i foten som var brutet, tydligen krävdes det inte mycket för att det skulle brytas.

Hur lång rehabilitering är det på en sådan skada?

Det enda jag vet idag är att jag ska ta av gipset den 29 januari och då ska dem röntga foten på nytt, förhoppningsvis har den läkt bra. Jag kommer att åka med till träningslägret i Portugal men tror inte att kommer kunna spela fotboll då.

Håller du igång någonting under tiden du är gipsad?

Ja, absolut. Jag är där på varje träning och tränar alla andra delar av kroppen i gymmet. Sen får jag inte lov att stödja på det skadade benet men jag kan ju arbeta med allt det andra och tränar på så gott jag kan.

När beräknas du vara redo för match igen?

Om läkningen har gått bra hoppas jag kunna vara igång med fotbollen igen i slutet av februari eller i början av mars, men jag har inte gått på foten på en månad nu så det lär väl ta några veckor innan man kommer in i matchtempo.

Efter året i Ängelholms FF, vad skulle du säg att du har utvecklat som fotbollsspelare?

Det är himla mycket grejer om jag skall vara ärlig, jag vågar snacka mer och tar för mig mycket mer, det är väl vad jag har utvecklats mest på, även om jag var stark på de punkterna sedan tidigare. Jag känner mig nöjd med året och tycker att jag har gått framåt som fotbollsspelare, jag har visat för mig själv och andra att jag klarar av den här nivån och det är viktigt för mig.

Hur ser du på dina odds att ta en startplats i årets Helsingborgs IF?

Jag kommer ju inte kunna vara med direkt från början i cupen, det har jag redan räknat ut, men hoppas vara igång med träningen så snabbt som möjligt och att sedan komma i matchform så fort det bara går. Jag har en chans, precis som alla andra, och kommer inte känna mig nöjd med att bara sitta på bänken.


bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Jättebra att ni har med spelarstatistik när ni skriver om någon spelare, så har man chans att “nörda ner” sig ordentligt -:)

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gått – Vecka 4 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*