Jere skadad och May lämnar

Knappt har säsongen 2013 hunnit börja förrän vi nås av dystra besked. Jere Uronen opererad och förväntas vara borta i tre månader. Borta, helt och hållet för HIF:s del är May Mahlangu.

Jere_Uronen_liten
Foto: Bjarki Tordarson

Uronen hade problem med sitt knä redan i slutet av förra säsongen. Nu den 3:e januari blev han opererad och förväntas nu troligtvis missa den allsvenska premiären 31 mars.

I slutet av förra säsongen fick han problem med ett knä. Under ledigheten har han kört rehab, men det gick inte som förväntat. Han opererades den 3 januari för att det ska hjälpa läkningen. Han har fått en slags sjuka i brosket som i de flesta andra fall är ofarligt men man måste göra så det läker. Det är ingen skada i ledytan utan det sitter lite djupare. Vi räknar med att det tar tre månader och så måste man göra uppföljning, säger Martin Berg till fotbollskanalen.se.

Och eftersom vänsterbacken Erik Edman numera är assisterande tränare och Wahlstedt lämnat, så är det väl bara Hanstveit som kan räknas som naturlig vänsterback i truppen. Vi får hoppas på ett snabbt tillsfrisknande och lite finsk sisu från Uronen!

***

May Mahlangu är mer eller mindre redan förlorad för HIF. Mahlangus agent bekräftar att både turkiska Genclerbirligi samt franska Valenciennes har lämnat bud till HIF. Dessutom verkar Heerenveen (som vanligt) komma smygandes i bakgrunden och förväntas även de lägga bud på May. Mahlangu har varit ryktenas man sedan förra säsongen, så att han lämnar HIF nu var väl mer eller mindre väntat. Men det är naturligtvis trist, då Mahlangu verkligen varit en stor tillgång för klubben!

***

Jesper_Bjorkman_liten
Jesper har skrivit på för två år.
Foto: Bjarki Tordarson

En gladare nyhet är succédebutanten Jesper Björkman nu har ritat på för två år.

***

Jesper, som vi intervjuade i november, läs gärna här, kom till HIF inför säsongen 2009. Det var samtidigt som Allt Om HIF startades upp. Nu går vi in på vår femte säsong som en av de största mediala bevakarna av Skånes Stolthet.

En annan Jesper kommer vi också att prata med under veckan…

Nu kör vi!

 

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Fast att May lämnar nu måste väl ändå vara positivt för klubben. Han rosade inte marknaden förra säsongen, och det här är sista chansen att få bra betalt för honom. Samtidigt får vi chans att spela in en ny spelare (Loret, Nordmark?) på hans position. Jag tycker trots allt att det hade varit sämre för klubben att se honom spela ut kontraktet med fjolårets form utan att vi får några pengar för honom.

  2. Känns som det finns god uppbackning med både Lorent & Nordmark men att bli av med Jere i uppstartsfasen känns inte alls bra, och med fler fortsatta skador på backar (som t.ex. Baffo & Attas skadebenägenhet) kanske Erlend behövs mer som mittback och då får Chrisse falla ner som vänsterback – nä, hoppas sisun & operationen gör underverk så Jere snart är tillbaka, men kanske en följd av det flitiga matchandet i fjor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*